• Mobile
  wordt gesponsord door

Deze zomer ‘person to person betalingen’ met je mobiele telefoon

Deze zomer ‘person to person betalingen’ met je mobiele telefoon
,
@rhymo

{title}

 

Rabo Mobiel heeft een methode ontwikkeld waarmee alle gebruikers van mobiele telefoons, ook die bellen via andere telecom operators, vanaf juni met de mobiele telefoon kleine betalingen aan elkaar kunnen doen. De methode is gebaseerd op een systeem dat Rabobank ooit heeft ontwikkeld voor kleine aankopen via internet, digitale TV en mobiele telefoon.

Piet van Schijndel, lid raad van bestuur Rabobank Groep: “Na het betalen van muziek downloads en concertkaartjes kunnen bezitters van mobiele telefoons nu ook onderling betalingen doen. Het is handig dat je zelf bepaalt waar en op welk moment je je betaling doet. Het vervangt de noodzaak om contant geld bij je te dragen. Het is eenvoudig en efficiënt.” Het systeem is gebaseerd op MiniTix, een digitale portemonnee, waarmee op eenvoudige wijze kleine betalingen kunnen worden verricht. Rabobank ontwikkelde MiniTix om kleine betalingen via Internet te vergemakkelijken. Door MiniTix ook aan te bieden via SMS,
mobiel internet en digitale TV, kun je alle kleine aankopen simpel en snel betalen. Minitix is niet bankgebonden, iedereen met een Nederlandse bank- of girorekening kan gebruik maken
van MiniTix. Om het gebruik van MiniTix nog makkelijker te maken, introduceerde Rabobank vorig jaar een automatische oplaadfunctionaliteit. Deze functionaliteit kan zo worden ingesteld dat waneer het saldo ontoereikend is voor de transactie, automatisch een bedrag wordt bijgestort in je portemonnee. Zo zijn zowel betaler als ontvanger verzekerd van de betaling. Rabo Mobiel heeft het laatste jaar uitgebreid ervaring opgedaan met mobiel betalen en mobiele toegang. Zo nam Rabo Mobiel deel aan de succesvolle C1000 proef waarbij klanten met een NFC telefoon konden ‘pinnen met de mobiel’. Daarop volgden proeven met contactloos betalen bij Coca Cola drankautomaten en FEBO snack automaten. Eind februari maakten Diergaarde Blijdorp en Rabo Mobiel bekend dat Rabo Mobiel bellers met hun NFC telefoon toegang kunnen krijgen tot de Diergaarde en zo wachtrijen kunnen vermijden. Rabo Mobiel is van plan om nog dit jaar een groot aantal nieuwe toepassingen voor toegang met je mobiel en mobiel betalen te lanceren. Met deze nieuwe stap zet Rabobank weer een volgende stap op het gebied van contactloos mobiel betalen.

Op 31 maart organiseert Mobile Monday hun 5de event over mobile payment, banking en transactions. Naast tal van startups en pilots op dit gebied is de keynote spreker op de avond Dan Armstrong CTO van Rabobank mobiel. Dit person2 person concept zal zeker verder toegelicht worden. Dus als je meer wil weten over dit onderwerp ben je van harte welkom. Er zijn nog een paar plekken.


DelenEr zijn 9 reacties op dit artikel

 • Interessant!

  Maar Minitix, dat was toch al een tijd geleden afgeschreven of vergis ik me? Tot welke bedragen zouden deze microbetalingen moeten gaan?

  geplaatst op
 • Marco (voorlopig) maximaal 100 euro.

  geplaatst op
 • @Marco, je vergist je ;-)

  Minitix is springlevend!
  Rabobank is druk bezig de bekendheid te vergroten door nieuwe diensten op het Minitix platform te ontwikkelen en nieuwe partnerships (met communities) aan te gaan. Minitix ontwikkeld zich steeds meer tot een standaard op het gebied van (mobiele) micropayments.
  Iedereeen met een Nederlandse bank- of girorekening kan gebruikmaken van Minitix en het is zeker een goedkope (mobiele) internetkassa voor het MKB.
  Van de website van Minitix

  MiniTix is voornamelijk bestemd voor bedragen van € 0,10 tot € 10,00. De MiniTix-betaalknop kan echter ingesteld worden tot een bedrag van € 99,99.
  MiniTix is een prepaid-betaalmethode en het maximumsaldo van elke MiniTix-portemonnee bedraagt € 100,00. U als klant bepaalt uiteindelijk tot welke bedragen u bereid bent met MiniTix te betalen. Betaalt u regelmatig relatief hoge bedragen, dan zult u uw on line portemonnee vaker moeten opladen om telkens over voldoende koopkracht te beschikken. Per kalenderjaar kunt u met uw MiniTix-portemonnee voor maximaal € 2.500 aan transacties uitvoeren.

  geplaatst op
 • @Albert: thx!

  @RoyDuf: ik heb destijds wat pilots gedaan met Minitix in combinatie met online games die we ontwikkelden voor Endemol. Ben daarna niet meer op de hoogte gebleven van de ontwikkelingen maar omdat ik er helemaal niets meer over hoorde dacht ik dat het was afgeschreven. Niet dus blijkt nu!

  geplaatst op
 • PayPal mobile komt er aan!
  https://mobile.paypal.com/us/cgi-bin/wapapp?cmd=_wapapp-homepage
  Het is helaas nog niet beschikbaar hier in NL. Wel al in UK en DE.
  Ook met PayPal kun je geld overmaken naar elkaar, dus het meer spelers op de markt lijkt me een prima idee.

  geplaatst op
 • Minitix lijkt mij voor bedrijven redelijk kostbaar. (180 euro instapkosten en 5% provisie over het afgerekende bedrag). Dit moet toch wel goedkoper kunnen.

  geplaatst op
 • @Alex,

  Vergelijk je Minitix voor bedrijven met bv. Premium SMS, dan is Minitix fors goedkoper.
  Bijvoorbeeld bij een micropayment van € 1,50 ontvangt een bedrijf bij:
  - Minitix € 1,42
  - Premium SMS € 1,12 (afhankelijk van provider + telco)

  Bedrijven betalen geen maandelijkse kosten, terwijl dit bij Premium SMS vaak wel de regel is.
  Verder zijn bij Minitix grotere afrekeningen mogelijk, voor meer info zie bv. het artikel in Emerce.

  @Kjeld, over PayPal en Rabobank Minitix stond onlangs een artikel in Emerce

  geplaatst op
 • Oeps, juist hyperlink naar Minitix artikel is

  artikel in Emerce

  geplaatst op
 • Mooi initiatief, maar zal het aanslaan?

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.