‘Design antropoloog’ verklaart Nederlandse IM-populariteit

21 november 2005, 05:31

'Design antropoloog' verklaart Nederlandse IM-populariteitIn Nederland heeft MSN Messenger ruim 4,5 miljoen gebruikers, in Duitsland zijn dit er 3,2 miljoen en Itali? heeft ook 4,5 miljoen MSN-gebruikers. Wanneer deze getallen geplaatst worden naast de inwonersaantallen van deze landen, respectievelijk 16,2 miljoen, 46,5 82,7 miljoen en 28,6

58,6 miljoen, valt op dat Nederland relatief gezien een hoog percentage gebruikers van MSN Messenger heeft. Ook als het gebruik van andere chatprogramma’s, zoals ICQ, AIM en Yahoo Messenger, bekeken wordt, is opvallend dat Nederlanders relatief gezien meer gebruikmaken van dergelijke applicaties.

Het opmerken van deze verschillen was voor Emerce reden om in gesprek te gaan met Anna Kirah; zij is ‘design antropoloog’ en werkzaam bij MSN alwaar zij onderzoek doet naar hoe mensen in verschillende landen en omgevingen in hun gewone dagelijkse omgeving met techniek omgaan.

Via: tweakers.net

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

5 Reacties

  Robbie K

  Kleine correctie. Het inwonertal van Duitsland ligt boven de 80 miljoen, Italie heeft er zo´n 58 miljoen en Nederland zit zo rond de 16.2. Dat maakt die 4.5 miljoen gebruikers overigens des te interessanter.

  RK


  21 november 2005 om 08:33
  media

  Je hebt helemaal gelijk Robbie, ik denk dat Emerce het aantal inwoners en internetgebruikers door elkaar heeft gehaald. En ik was nog te slaperig om dit kritisch te beoordelen. In ieder geval dank!


  21 november 2005 om 08:36
  P.Kaars

  De cijfers over inwoneraantallen kwamen niet van Emerce, maar zijn toegevoegd door Tweakers.net…


  21 november 2005 om 08:44
  media

  Okay, ik kan site van Emerce al een tijd niet meer bekijken (proxy-problemen op mijn pc?) dus vandaar dat ik aannam dat Tweakers het van Emerce had.

  Weet iemand trouwens hoe het kan dat ik af en toe websites niet kan binnenhalen? Bij Emerce is dat sinds de in gebruik name van hun nieuwe site. Zo heel af en toe komt ie wel weer door (afhankelijk van banners die ze draaien?)

  Ik zit achter een proxy (winproxy).


  21 november 2005 om 08:52
  BasPaauw

  @ Marco Over Emerce nog meer off topic: ik heb normaliter geen probleem met Emerce maar op een of andere manier krijg ik vandaag alleen de pagina van 28 oktober te zien?!? Ja, ik heb al ge-CTRL-F5-ed, cache geleegd, in mijn ogen gewreven en naar de datum gekeken.


  21 november 2005 om 14:12

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!