‘Design antropoloog’ verklaart Nederlandse IM-populariteit

‘Design antropoloog’ verklaart Nederlandse IM-populariteit

'Design antropoloog' verklaart Nederlandse IM-populariteitIn Nederland heeft MSN Messenger ruim 4,5 miljoen gebruikers, in Duitsland zijn dit er 3,2 miljoen en Itali? heeft ook 4,5 miljoen MSN-gebruikers. Wanneer deze getallen geplaatst worden naast de inwonersaantallen van deze landen, respectievelijk 16,2 miljoen, 46,5 82,7 miljoen en 28,6

58,6 miljoen, valt op dat Nederland relatief gezien een hoog percentage gebruikers van MSN Messenger heeft. Ook als het gebruik van andere chatprogramma’s, zoals ICQ, AIM en Yahoo Messenger, bekeken wordt, is opvallend dat Nederlanders relatief gezien meer gebruikmaken van dergelijke applicaties.

Het opmerken van deze verschillen was voor Emerce reden om in gesprek te gaan met Anna Kirah; zij is ‘design antropoloog’ en werkzaam bij MSN alwaar zij onderzoek doet naar hoe mensen in verschillende landen en omgevingen in hun gewone dagelijkse omgeving met techniek omgaan.

Via: tweakers.net


Geplaatst in

DelenEr zijn 7 reacties op dit artikel

 • Kleine correctie. Het inwonertal van Duitsland ligt boven de 80 miljoen, Italie heeft er zo´n 58 miljoen en Nederland zit zo rond de 16.2. Dat maakt die 4.5 miljoen gebruikers overigens des te interessanter.
  RK

  geplaatst op
 • Je hebt helemaal gelijk Robbie, ik denk dat Emerce het aantal inwoners en internetgebruikers door elkaar heeft gehaald. En ik was nog te slaperig om dit kritisch te beoordelen. In ieder geval dank!

  geplaatst op
 • De cijfers over inwoneraantallen kwamen niet van Emerce, maar zijn toegevoegd door Tweakers.net...

  geplaatst op
 • Okay, ik kan site van Emerce al een tijd niet meer bekijken (proxy-problemen op mijn pc?) dus vandaar dat ik aannam dat Tweakers het van Emerce had.

  Weet iemand trouwens hoe het kan dat ik af en toe websites niet kan binnenhalen? Bij Emerce is dat sinds de in gebruik name van hun nieuwe site. Zo heel af en toe komt ie wel weer door (afhankelijk van banners die ze draaien?)

  Ik zit achter een proxy (winproxy).

  geplaatst op
 • @ Marco Over Emerce nog meer off topic: ik heb normaliter geen probleem met Emerce maar op een of andere manier krijg ik vandaag alleen de pagina van 28 oktober te zien?!? Ja, ik heb al ge-CTRL-F5-ed, cache geleegd, in mijn ogen gewreven en naar de datum gekeken.

  geplaatst op
 • recent was ik bij een MSN sessie met Anna Kirah. Ik heb een [url=http://www.rhinofly.nl/frank-ly/index.cfm?fuseaction=frankly.view&FranklyId=7C591C0B-C522-4149-92DCC7DE0EF3F7B6]verslag[/ulr] plus wat slides online gezet voor de geinteresseerden. Ze heeft toch echt wel een leuk beroep volgens mij :-)

  geplaatst op
 • euhm juist...die link naar het verslag moet dus zo zijn

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.