Den Haag: leuke ICT-dingen voor de mensen

20 februari 2003, 07:47

De gemeente Den Haag is van zins om 2 miljoen euro uit te trekken voor totaal 22 projecten. Het geld helpt onder meer ‘pleinmanagers’.

Het gaat om projecten die de ‘sociale kwaliteit verbeteren’ en dat betreft met name participatie, integratie en veiligheid in de Haagse buurten.

Het geld gaat bijvoorbeeld naar haagsejongeren en naar jeugdformaat voor jeugdhulpverlening.

Maar ook worden genoemd:

* Doe Het Zelf; een proef met 150 ondernemers voor het aanvragen van gebruiksvergunningen.

* Huwelijksportaal: portaal waarop alles voor een huwelijk is te vinden (locaties, reserveringen, informatie van middenstand).

* Digitaal Logboek Pleinen: samenwerking tussen ‘pleinmanagers’ en sport- en buurtbeheerders voor verbetering van onderhoud, beheer en veiligheid op/rond de pleinen.

* ICT voor ouderpanels: m.n. allochtone ouders wordt de mogelijkheid geboden vaardig te worden op de computer, Nederlands te leren en de participatie te vergroten.

* Rode Loper: platform op internet waarop het mogelijk is samenspraak en enquetes te houden, en voor toetsing van meningen van bewoners.

Bron:

http://www.planet.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!