Demo betalingssysteem iDEAL online

16 juni 2005, 17:54

Logo iDEALOp de site van de Rabobank is een demonstratie te bekijken van iDEAL. Dit is het centrale internet-betaalsysteem dat de Nederlandse banken na de zomer zullen lanceren. De demo (opent in popup) maakt duidelijk dat er slechts weinig stappen nodig zijn in het proces: bij het afrekenen wordt de klant gevraagd aan te geven bij welke bank hij/zij zit, en vervolgens kan er in de online omgeving van de eigen bank worden betaald.

Update: er worden inmiddels ook al folders rondgestuurd, zo blijkt op het forum Higherlevel.nl

Categorie
Tags

5 Reacties

  Robert Gaal

  Ik wacht op de eerste Apple fanboy die “gejat!” schreeuwt, gezien de “i” 😉


  17 juni 2005 om 05:37
  Strebertje

  Ziet er mooi uit moet ik zeggen, eens verdiepen in het kosten model voor de ondernemer. De banken zullen er wel niet armer van worden…


  17 juni 2005 om 06:24
  janm

  De demo werkt bij mij niet. De hele site van rabobank ligt plat. Daarmee wordt heel wat vertrouwen gewekt.


  17 juni 2005 om 07:17
  Jan

  Zo werd ‘Rabo Direct Betalen’ toch al jaren…


  17 juni 2005 om 11:35
  Anders

  Klopt. Dat is ook de kracht van het systeem: het maakt (vooralsnog) gebruik van bestaande betaalmethodes. Het voordeel is dat winkeliers niet meer te maken met allerhande banken met elk hun eigen betaalmethodes, aanmeldprocedures en andere poeha, maar dat ze gewoon een contract aangaan met 1 partij en dat ze daarmee gelijk klaar zijn. Voordeel voor de consument is dat die niet hoeft te wennen aan een nieuwe vorm van betalen, en dat zal de acceptatie enorm helpen. M.i. dus een goede insteek van iDEAL, en ik zie de lancering dan ook wel een succes worden. Ik ben alleen erg bang dat het kostenplaatje erg prijzig zal zijn voor de minder grote webwinkeliers.


  17 juni 2005 om 11:46

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!