De kracht van webloggers

De kracht van webloggers
, Reddion
@alexstil

De Iraanse (internet)-journalist Sina Motallebi, die door de Iraanse regering werd vrijgelaten na een maand gevangenis en vervolgens met zijn vrouw en kind naar Nederland verhuisde, schrijft in een interview met OJR zijn vrijlating voor een groot deel toe aan de acties van webloggers en de aandacht van de wereldpers voor zijn arrestatie.

Onder meer een webpetitie die 4000 handtekeningen opleverde moet de conservatieve Iraanse regering ervan hebben overtuigd dat zijn arrestatie en berechting niet zomaar aan de aandacht van de wereldgemeenschap zou ontsnappen.

Grappig hoe de laatste tijd op meerdere vlakken weblogs op bepaalde zaken invloed uitoefenenen.  Is er eigenlijk al een zoekmachine die alleen weblogs doorzoekt?

Net zo goed als dat fotografen een concurrent worden van bijvoorbeeld de playboy (zie post van marco), vraag ik me af of het ooit zover zal komen dat een collectief van webloggers een daadwerkelijke bedreiging kan worden voor de krant en nieuwsdiensten. Weet dat er ooit een initiatief was in de VS om experts op verschillende vlakken hun eigen online rubriek te geven onder dezelfde vlag. Dat was toen miningco.com. die bestaat helaas niet meer. Maar misschien is de tijd nu wel rijp voor een weblog collectief ? www.newslog.nl is nog vrij.

Bron: Internetjournalist


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

 • Interessante discussie! Een paar artikelen die je eens moet lezen:

  De eerste is een artikel in Linux Journal waarin een nieuwe economie wordt geschetst waarin consumenten producenten worden (op verschillende gebieden; ook op gebied van journalistiek).

  Een tweede artikel is een artikel op radio.weblogs.com waarin de auteur ingaat op het fenomeen weblogs en hoe deze een rol (gaan) spelen in het dagelijkse werk.

  En vergeet niet de recentelijke Google bombs waaruit nogmaals de kracht van weblogs is gebleken om invloed uit te oefenen op het nieuws en de algemene opinie!

  geplaatst op
 • erg interessante artikelen marco, thxs, ga ze deze week even rustig lezen

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.