De kracht van webloggers

13 januari 2004, 07:16

De Iraanse (internet)-journalist Sina Motallebi, die door de Iraanse regering werd vrijgelaten na een maand gevangenis en vervolgens met zijn vrouw en kind naar Nederland verhuisde, schrijft in een interview met OJR zijn vrijlating voor een groot deel toe aan de acties van webloggers en de aandacht van de wereldpers voor zijn arrestatie.

Onder meer een webpetitie die 4000 handtekeningen opleverde moet de conservatieve Iraanse regering ervan hebben overtuigd dat zijn arrestatie en berechting niet zomaar aan de aandacht van de wereldgemeenschap zou ontsnappen.

Grappig hoe de laatste tijd op meerdere vlakken weblogs op bepaalde zaken invloed uitoefenenen. Is er eigenlijk al een zoekmachine die alleen weblogs doorzoekt?

Net zo goed als dat fotografen een concurrent worden van bijvoorbeeld de playboy (zie post van marco), vraag ik me af of het ooit zover zal komen dat een collectief van webloggers een daadwerkelijke bedreiging kan worden voor de krant en nieuwsdiensten. Weet dat er ooit een initiatief was in de VS om experts op verschillende vlakken hun eigen online rubriek te geven onder dezelfde vlag. Dat was toen miningco.com. die bestaat helaas niet meer. Maar misschien is de tijd nu wel rijp voor een weblog collectief ? www.newslog.nl is nog vrij.

Bron: Internetjournalist

Alex Stil
CEO bij Reddion

Categorie
Tags

1 Reactie

    alexstil

    erg interessante artikelen marco, thxs, ga ze deze week even rustig lezen


    13 januari 2004 om 09:35

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!