De geschiedenis van YouTube

10 september 2007, 04:50

Met veel gevoel voor dramatiek stelt de voice-over in bovenstaand filmpje: ‘‘The future history of YouTube is up to you.’ YouTube bestaat pas tweeënhalf jaar. Toch leuk om even kort terug te blikken. Youngmarketing schrijft: ‘Antropoloog Robert Hinderliter van de Kansas State University bestudeerde de succesvolle videosite en vatte de geschiedenis samen in een filmpje van nog geen 4 minuten.’ Niet al te diepgaand, wel informatief. Hier staat de bronvermelding en het script van “The History of YouTube” van Hinderliter.

Stilstaan om vooruit te kunnen kijken. Als we dan toch bezig zijn met een geschiedenisles op deze maandagmorgen, hier nog een mooie video op YouTube over de evolutie van telecom (via: extendlimits, filmpje is van mei 2006). Ditmaal in 9 minuten. Wel jammer dat er nauwelijks uitleg bij gegeven wordt. Bedenk zelf maar wat je ziet. Ook is er wel erg veel tijd ingeruimd voor dames die met stekkers in de weer zijn om telefoonverbindingen tot stand te brengen. Om vervolgens de opkomst van de mobiele telefoon er in 30 seconden doorheen te rammen…

Gerelateerde artikelen:


YouTube: van concept tot 1,65 miljard dollar

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!