De derde internetgolf

29 november 2004, 10:24

Recentelijk werd ik door Fr@‘s BlogThis’s (via: frankwatching) gewezen op een artikel van Richard Giles waarin hij aangeeft dat het internet inmiddels in zijn derde stadium zit. Na research en commercialisation spreekt hij over humanisation als derde internetgolf.

De laatste weken heb ik weer veel nieuwe presentaties gezien, gehoord en gelezen. En alhoewel ik nog steeds geloof dat we in de derde internetgolf zitten, zou ik de verschillende stadia nu toch anders willen benoemen:

  • in de eerste internetgolf spreken we van een static web;

  • in de tweede internetgolf zien we dit veranderen in een database driven web;

  • in de huidige en derde internetgolf is sprake van het social web waarin weblogs en community sites (o.a. online social networks) een reflectie geven van wat het internet op een gegeven moment ‘denkt’.

Moet er de komende dagen nog eens wat meer over nadenken. Een ding is voor mij zeker, de snelheid waarmee relevante informatie tot je komt (maar ook weer wegvloeit) neemt in elke internetgolf toe.

Uiteraard is jullie commentaar meer dan welkom!

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!