De blog van Tirza

De blog van Tirza
, Alii.care
@ezelhaar

Weblogger en schrijver Walter van de Berg had de primeur. Het weblog van Tirza is bedoeld om het nieuwe boek van Grunberg te promoten. Binnen een half uur na zijn onthulling haalde hij deze op verzoek weer van zijn site, maar toen het eenmaal uitgelekt was en in de traditionele media dreigde te komen, poste hij het bericht alsnog.

Voor zover ik weet is Grunberg hiermee de eerste Nederlandse romanschrijver die een van zijn personages een weblog geeft, een goed geschreven weblog bovendien, dat op het eerste gezicht echt lijkt (misschien zelfs iets te echt), met echt commentaar, een blogroll en feedburner stats.

Walter van den Berg weet te vertellen dat Grunberg zelf het weblog niet volschrijft, maar wie het voor hem doet, is vooralsnog onduidelijk. In de HTML-bron is wel te zien dat het design van de hand van Ramon Stoppelenburg is, weblogger en schrijver (ook bij uitgeverij Nijgh).


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • help me even, waar gaat deze post over?

  geplaatst op
 • Toch blijft de persiflage beter. (Zo zeer dat Walter tijdelijk stopte!)
  vandenb.blogspot

  geplaatst op
 • Een klassiek voorbeeld van een characterblog, maar met welk doel en waarom is de afzender niet bekend gemaakt?

  geplaatst op
 • stoppelenburg is beter bekend als de jongen achter letmestayforaday.com

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.