De skatende goochelaar en favoriete regisseur van Lionel Messi (Marco Grandia)

Je hebt uiteraard de commercials met stervoetballer Lionel Messi voorbij zien komen.

26 mei 2023, 07:00 2543 x gelezen

Dan is de kans groot dat de regisseur van deze commercial door Marco Grandia geregisseerd is. Marco Grandia, is dat echt zijn naam? Je hoort het zo. Marco Grandia is het regievak zo’n beetje toevallig ingerold. Hij hield van skaten en filmen en van het een kwam het ander. Veel van zijn werk is sportgerelateerd of heeft een documentaire-stijl. Het begon ooit met voetballers in commercials, waaronder die van C1000 Superhelden met voetballers Dirk Kuyt en Klaas Jan Huntelaar. Maar daar hield het niet op.

Ook maakt hij commercials voor Turkish Airlines. In de commercial van deze luchtvaartmaatschappij, waarin Lionel Messi en Kobe Bryant in een vliegtuig zitten en vechten om de aandacht van een 8-jarig jongetje. Het leidde ertoe dat Grandia op de preferred supplier lijst van Messi kwam te staan.

Commercials schieten met zulke dure modellen vraagt om een hoop planning en aandacht. Er mag niks misgaan. Als een legeroperatie zo precies moet er gewerkt worden. Vandaar de naam van zijn nieuwe maatschappij, Grandias Army of Love.

Je zou denken dat Nederland te klein is geworden voor Grandia, maar niets is minder waar. Sinds hij vader is vertoeft hij steeds meer in Amsterdam en werkt hij enthousiast mee aan nieuwe binnenlandse producties. O ja en hij googelt er ook nog naast, zo leerde hij tijdens corona hoe je een heel kaartspel uit je hoofd kunt leren.

Dat en meer hoor je allemaal in deze nieuwe aflevering.

Shownotes

Floris Hülsmann
Naamexpert bij Namarama

Naamexpert, copywriter en schrijver van het boek 'Maak je naam onvergetelijk'. Presenteert de marketing-podcast De Namarama Show.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!