De populairste opleidingen van dit moment #spon

9 augustus 2021, 08:09

Je hoort en ziet het overal, we hebben het over de grote personeelstekorten in de zorg, ICT en maakindustrie. Je zou dus denken dat de opleidingen voor die branche als paddenstoelen uit de grond schieten. En dat is ook zo. Dat betekent dat er een behoorlijk wildgroei is ontstaan in online aanbieders van opleidingen. Het is dus zaak om je goed te oriënteren en de verschillende opleiders grondig te vergelijken.

De HBO-opleidingen van NCOI staan bekend als een van de beste die je kunt volgen. Niet voor niets is onder andere de HBO-opleiding Sociaal Jeugdwerker een van de meest populaire opleidingen van dit moment. Maar ook als je hart meer uitgaat naar bijvoorbeeld bouwkunde, lesgeven, informatica, logistiek of verpleegkunde ben je bij deze erkende opleider aan het juiste adres. In dit artikel vertellen we je meer over populaire bachelor en masteropleidingen en waar je op moet letten bij het kiezen van de opleiding die bij jou past.

Wat is je niveau?

Allereerst is het zaak om je niveau te bepalen. Als je bijvoorbeeld alleen je middelbare school hebt afgemaakt kun je beginnen aan een bacheloropleiding. Maar misschien ben je door het volgen van allerlei deelvakken naar een hoger niveau geklommen, dan is een masteropleiding wellicht een betere keuze. Deze doe je normaal gesproken na je bachelor. Het is mogelijk om je niveau te testen om te zien welk niveau bij je past. Op die manier voorkom je dat je te laag of te hoog instapt.

Welke richting kies je?

Het helpt natuurlijk enorm dat je iets gaat studeren wat ook echt je interesse heeft. Bijvoorbeeld omdat je hogerop wilt komen in je de branche waarin je al werkt, of omdat je juist iets heel anders wilt gaan doen. Het is vaak ook mogelijk om een oriëntatiejaar te volgen van een bepaalde opleiding. Op deze manier ontdek je of je het ook echt iets voor je is.

Welke studiemethode past bij je?

Veel aanbieders van HBO-opleidingen bieden verschillende manieren om te studeren aan. Het is aan jou welke bij je past. Heb je veel discipline en kun je heel goed je eigen studietempo bepalen? Dan is 100% online les wellicht iets voor jou. Vind je het fijn om met medestudenten in het klaslokaal te zitten zodat jullie elkaar kunnen motiveren? Dan is klassikaal onderwijs misschien meer geschikt. Vind je het prima om een deel thuis online te doen, maar heb je af en toe de behoefte om te sparren met medestudenten en docenten? Het is ook mogelijk om online en klassikaal te combineren.

NCOI
NCOI Opleidingen

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!