Je bekijkt een artikel van Beeckestijn Business School
partner

De Opkomst van de Algoritmische Media

Ontdek de nieuwste trends in digitale marketing en leer hoe algoritmen de advertentiewereld transformeren. Verfijn je vaardigheden voor 2024 door inzicht te krijgen in tracking, targeting en het optimaliseren van campagnes.

27 februari 2024, 07:23 892 x gelezen

Media evolueren langzaam naar digitale platforms, hoewel enkele traditionele vormen, zoals print en lineaire televisie, nog steeds prominent aanwezig zijn. Aan de andere kant adopteert Out-of-Home (OOH) actief digitale inkoopmethoden. Grote adverteerders streven naar een groter deel van de advertentiemarkt en blijven voortdurend zoeken naar nieuwe manieren om hun boodschappen over te brengen.

TikTok’s Strategie voor Multimediale Aanwezigheid

“TikTok Out of Home” zou eigenlijk beter “Out of Phone” heten. De aanpak van TikTok laat weinig aan de verbeelding over; ze geloven dat ze op elk scherm een rol kunnen spelen en zijn constant op zoek naar nieuwe manieren om zich te manifesteren en het maximale uit hun platform te halen. Met deze “Out of Phone” benadering kunnen merken en makers hun content ook buiten het platform tot leven brengen, denk aan billboards, bioscopen, restaurants, vliegvelden, winkels, en meer – overal waar een scherm te vinden is.

Ontdek de Nieuwe Frontiers van Adverteren: Google’s Demand Gen Campagnes

Sinds oktober 2023 hebben adverteerders de kans om gebruik te maken van Google Demand Gen (vraaggeneratie) campagnes, een upgrade van de bestaande Google Discovery campagnemogelijkheden. Voorheen stond Google bekend als een ‘bottom funnel’ advertentiekanaal, waar mensen die al weten wat ze zoeken, hun zoekopdrachten uitvoeren en converteren via een Google Tekst Ad. Nu zoekt Google uitbreiding naar ’top of funnel’ mogelijkheden, met een specifieke focus op YouTube Shorts. Hiermee betreedt Google het strijdtoneel van de short video-revolutie, momenteel gedomineerd door TikTok en Instagram Reels.

Verschillen discovery ads en new demand gen

Er zijn een aantal verschillen tussen de features van Discovery Ads en New Demand Gen. Hieronder een overzicht.

Retail Media in het Tijdperk van Digitalisering

De ontwikkeling van retail media is een onderwerp van gesprek in de mediawereld, aangezien de digitalisering van detailhandel enorme mogelijkheden biedt voor gerichte advertenties. Volgens voorspellingen van IAB Europe zal de advertentie-uitgave binnen retail media zelfs toenemen tot 25 miljard euro in 2026! Met het groeiend aantal platforms, die elk hun eigen selfservice platform hebben, wordt het echter steeds uitdagender voor adverteerders om met al deze verschillende kanalen om te gaan en specifieke shopper journeys te creëren.

Druk op Tracking en Targeting: Veranderingen in Parameters

In de wereld van digitale reclame ondergaan tracking en targeting aanzienlijke veranderingen. De traditionele methode van tracking met behulp van cookies nadert zijn einde, terwijl er aanzienlijk wordt gesneden in trackingcodes in URL’s, vooral door besturingssysteem iOS. Voorbeelden hiervan zijn de Google- en Meta-codes GCLID en FCLID, die voorheen essentieel waren voor het meten van verkeersbronnen naar websites. Het Digital Marketing Trendrapport 2024 biedt een overzicht van verwijderde trackingparameters en welke nog steeds bruikbaar zijn.

Inzicht in Algoritmen Verwerven

Het gebruik van algoritmen is al lange tijd standaard op alle advertentieplatformen. Je stelt een doel en biedt een reeks mogelijke advertentie-elementen aan, waarna het platform het werk voor je doet. Het begrijpen van deze algoritmen en kritisch meekijken met de experts of bureaus die de inkoop beheren, is daarom een essentiële vaardigheid voor 2024. Hoe is de funnel opgebouwd? Welke boodschap wordt aan wie bezorgd? In welke mate draagt deze boodschap bij aan het opbouwen van voorkeur voor ons product?

Lees het artikel

Make impact

Werk verandert continu en dat vraagt om de juiste kennis en skills. Beeckestijn Business School helpt hiermee. Met compacte en praktische programma’s binnen digital, marketing, cx, data en communicatie door 100% vakexperts. Op zoek naar gratis kennis en inspiratie? Woon een online clinic bij of download een van de whitepapers. #kennisdelen

Werk verandert continu en dat vraagt om de juiste kennis en skills. Beeckestijn Business School helpt hiermee. Met compacte en praktische programma’s binnen digital, marketing, cx, data en communicatie door 100% vakexperts. Op zoek naar nieuwe kennis en inspiratie? Woon een online clinic bij, download een van de whitepapers of volg een opleiding of training. #kennisdelen 

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!