De kracht van videocontent – over hangouts, emotie en passie

8 april 2015, 11:00

ContentClub #CC07 met ING, Mercedes-Benz en Crystal Park

De Content Club startte 2015 weer goed met een clubavond op 29 januari bij locatiepartner Regardz WTC in Arnhem. Het thema ‘De kracht van video’ bleek interessant genoeg voor veel marketeers en communicatiespecialisten om zich niet tegen te laten weerhouden door het slechte weer én een heus verkeersinfarct rondom de stad. Fijn! De kern van de avond: hoe verweef je video in je contentmarketingstrategie? Rogier Michael Maessen van ING, Peter Zijlstra van Mercedes en Gebrand Pot van Crystal Park New Media deelden hun ervaringen.

Google Hangouts en ING

Senior marketeer Rogier Michael Maessen trapt de avond af met zijn verhaal over de Google Hangout video’s van ING. De bank zet dit middel in bij de marketingcommunicatie rondom het thema Internationaal Ondernemen met als doel het vergroten van de kennis en het netwerk van ondernemers op een nieuwe manier in te vullen.

“Tot voor kort brachten we ondernemers vooral offline samen via beurzen. Om ook online de interactie te realiseren, kozen we voor Google Hangouts. Het is een relatief snel inzetbaar en goedkoop middel om mensen over de hele wereld bij elkaar te brengen,” vertelt Rogier. Voor ING bleek Google Hangout een belangrijk middel om op een innovatieve manier de ondernemer te ondersteunen bij internationaal ondernemen. Bekijk de video van Rogiers presentatie hier:

Mercedes zet in op emotie met video

Al sinds 1886 zet Mercedes video in, begint Peter Zijlstra, manager marketing & brand communication bij Mercedes-Benz, zijn verhaal. Toch is het merk niet alleen op de Content Club om die boodschap te brengen, want Zijlstra is er ook om te leren. “We zijn continu aan het optimaliseren, want we willen meetellen in Nederland op gebied van video. Het hoofddoel van de inzet van video is om onze merkboodschap op een meer emotionele manier over te brengen. We willen als Mercedes een jonger publiek bereiken en dan zijn traditionele media en middelen niet meer voldoende.”

Hiertoe zet Mercedes inmiddels 6 sociale media kanalen in, waaronder Facebook en YouTube. En met resultaat: de gemiddelde leeftijd van een Mercedes-Benz koper is in één jaar tijd met 4 jaar gedaald! Video’s plaatsen ze ook op het fonkelnieuwe Brand Channel Mercedes Me op Mercedes.nl. Daar staan nu bijna 500 video’s en dat aantal groeit wekelijks.

“We hebben het geluk dat ons moederbedrijf veel video’s produceert. Zelf maken we dan een selectie voor de Nederlandse markt, want de video’s moeten wel iets losmaken bij ons publiek.” Bekijk de hele presentatie van Peter hier:

De kracht van video: oog, oor en… tijd

Expert op het gebied van (online)videocontent is Gerbrand Pot, directeur/eigenaar van Crystal Park New Media. En tevens host en initiatiefnemer van het videoplatform de Wijzen van het Oosten. Gebrand neemt de aanwezige CC-ers met veel passie mee in de wondere wereld van bewegend beeld. De kracht van videocontent zit ‘m in het tegelijkertijd prikkelen van de zintuigen zien en horen en de krachtige dimensie tijd. Die drie-eenheid maakt het dat video zoveel impact heeft.

Maar, meldt Gerbrand, alleen het maken van video’s maken is niet meer genoeg; het gaat tegenwoordig ook om het genereren van bereik. Denk aan de YouTube helden als Enzo Knol. Verder ziet Gerbrand live streamen als dé toekomst voor video. En ook games worden belangrijker, omdat die naast zien en horen tevens de motoriek aanspreken. Bekijk de video van Gerbrands inspiratievolle presentatie hier:

Krukjessessie

Ook Content Club nr. 7 sloot weer af met de CC-krukjessessie en leverde als vanouds weer een verhitte discussie op tussen zaal en sprekers. De hele discussie kijk je hier terug:

NEXT = #CC08. Thema: Data-Driven Content

Op donderdagavond 23 april is het tijd voor #CC08! De avond vindt dan plaats bij locatiesponsor Regardz in het Airport Hotel te Rotterdam. Het thema: ‘Data-Driven Content (Marketing): Big or Bullshit?’ Aanmelden is gratis en kan via de Meetup van Content Club Nederland. Komen dus!

Het Content Club discussieplatform is te vinden op LinkedIn: Content Marketing NL

Afbeelding: still uit talkshow De Wijzen van het Oosten. Interview met Maukje Munk.

Mark de Lange
contentstrateeg / hoofdredacteur bij Beklijf - Content met inhoud

Mark de Lange is managing director van contentbureau Beklijf. Was ooit journalist, copywriter en interim manager in de mediawereld. Ontwikkelt sinds 2011 met Beklijf contentstrategieën, redactionele formats en voert namens klanten (hoofd)redactie op crossmediale contentproducties. Beklijf bedient organisaties zoals TNO, de Nationale ombudsman, BeFrank, Nationale-Nederlanden, TalentCare, Catharina Ziekenhuis en andere mooie merken. Mark was mede-oprichter van Content Club Nederland, het open kennis- en discussieplatform over de kracht van contentmarketing.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!