• Mobile
  wordt gesponsord door

DaimlerChrysler eerste adverteerder op NU.nl mobiel

DaimlerChrysler eerste adverteerder op NU.nl mobiel

Daimler Chrysler Nederland gaat als eerste adverteerder met een campagne voor de Jeep Patriot adverteren op nu.nl mobiel. In het persbericht stelt Erik Rovers, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van mobiele sites bij Ilse Media dat het gebruik van de mobiele versie van nu.nl het afgelopen jaar verdubbeld is.

Mobiel internet wordt dus steeds populairder (lees ook het artikel: ‘Mobiele feiten en trends’), en volgens mediabureau Mediaedge:cia maakt de doelgroep van Jeep vaak gebruik van mobiel internet. Dat zou, aldus het persbericht, blijken uit de ICT barometer van Ernst & Young. Veel directeuren en managers zouden mobiele telefoonabonnementen met internetmogelijkheden hebben. Misschien hebben ze daar bij Mediaedge:cia een andere ICT barometer gebruikt dan ik hier eerder op MF voor het artikel ‘ICT barometer: Lage acceptatie mobiel internet en ontevreden klanten’:

‘Belangrijk ander resultaat uit de ICT-barometer is het minimale gebruik van mobiel internet onder de ondervraagden. Slechts 25 procent van de managers maakt daarvan gebruik. De remmende factor blijkt volgens de ondervraagden de hoge kosten te zijn.’

DaimlerCrysler gaat de opbrengst van de campagne scherp monitoren. De response tot aan de proefrit en de brochureaanvraag zal in de gaten worden gehouden, maar er zal ook tegelijkertijd onderzoek gedaan worden naar de adaptatie en de behoefte aan mobiel internet van consumenten.

Tijdens de campagne wordt er nog niet gesegmenteerd op doelgroepen. Voor de toekomst ziet Rovers van Ilse wel mogelijkheden om te segmenteren. Bijvoorbeeld op type mobiel toestel. Dat zegt volgens hem veel over de gebruiker.


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Goed nieuws!

  geplaatst op
 • Wacht even! We gebruikten deze ICT Barometer. Let wel 78% heeft een abonnement met mobiel internet! 40% gebruikt dit regelmatig, 68% daarvan bezoekt regelmatig nieuwssites. Zelfs als slechts de helft hiervan op NU.nl mobiel komt, is dit nog altijd meer dan het bereik (binnen de doelgroep) van een advertentie in het gemiddelde landelijke dagblad.

  Hoewel de vergelijking tussen het bereik van een (mobiele) site en het gemiddeld bereik van een dagbladeditie niet te maken valt, moeten we hier wel rekening houden met het feit dat De Telegraaf weliswaar een hoger bereik realiseert, maar dat kost per advertentie, ook direct een keer of tien meer en dan sta je ook nog eens tussen een behoorlijk aantal andere adverteerders.

  geplaatst op
 • even een bijzaak rechtzetten. daimlerchrysler is tegenwoordig opgesplitst in daimler AG en Chrysler.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.