Contentrecycling: Teletekst blijft populair medium

6 september 2004, 18:48

Teletekst blijft populair medium, maar uhh dat wisten we toch al?Het is duidelijk komkommertijd in medialand. De content manager bij Essent Kabel loste dat vandaag op door een bericht te plaatsen dat reeds in mei 2004 op dit weblog stond.

Best lullig als dan ook nog eens blijkt dat andere websites zoals Fok!, Mediamagazine en Mediaonderzoek dit ‘nieuws’ overnemen.

Morgen in de Telegraaf, wedden?

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

6 Reacties

  Anders

  Mwoah, of dat met komkommertijd te maken heeft.. Ik volg een hele stapel newsfeeds, en merk – tot mijn vermoeiing – dat kopiëren eerder regel dan uitzondering is. Voor hetzelfde geld heeft de redacteur van Essent het zelf net weer ergens anders gelezen, en treft hem even weinig (of even veel) blaam als de redacteuren van Fok! e.a. In een wereld waarin 95% van de nieuwssites niet meer zijn dan doorgeefluiken van content liggen dit soort uitglijders voor de hand.

  Vraagtekens kun je vooral stellen bij Mediamagazine en Mediaonderzoek, die beide blijkbaar het nieuws op hun eigen specifieke vakgebied niet goed volgen.


  6 september 2004 om 19:05
  loket

  Mediaonderzoek.nl verrijkte het bericht met de aandelen van publieke omroepen om zodoende een completer beeld te krijgen van de totale teletekst-comsumptie . . . Dat was ik nog niet eerder tegengekomen. Jullie wel?

  Peter R. Wiegman

  Mediaonderzoek.nl


  7 september 2004 om 04:50
  media

  @Anders: ik denk hier niemand blaam betreft (behalve wellicht de redactie van Essent Kabelcom). Zowel Mediamagazine als Mediaonderzoek zijn websites die vanuit de passie voor het vak (waar heb ik dat vandaag meer gelezen) zijn opgezet. Het zou erger zijn geweest als de officiele nieuwskanalen (Emerce, Webwereld, Planet, Telegraaf, etc) dit nieuws zouden overnemen zonder het te controleren.

  @Peter: Ook in het bericht van mei 2004 staat het aandeelpercentage van de publieke omroep genoemd, ie 47%. Wel nieuw is de doorvertaling naar het aantal minuten 🙂


  7 september 2004 om 05:28
  loket

  Wist je dat in de normale kijkdichtheidcijfers van televisie altijd een stukje teletekst zit.

  Tot slot: Mediaonderzoek.nl is GEEN nieuwssite. Het is een archiefsite met mediumtype als ingang. Er staan wel meer oude onderzoeken op, maar dat is bewust.


  7 september 2004 om 05:35
  Anders

  Peter en mediamagazine, mijn excuses voor de te snelle beoordeling!


  7 september 2004 om 12:11
  Frank

  Wel grappig dat jullie het in mei al “via: Fok” posten en dat zij het nu zelf weer overnemen…


  7 september 2004 om 13:21

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!