Consumentenbond kiest de drie beste veilingsites

Consumentenbond kiest de drie beste veilingsites
, Upstream
@marcoderksen

Ricardo, eBay en Qoop zijn volgens de Consumentenbond de drie beste veilingsites van dit moment.

Kooplustige internetters hebben hier veruit de meeste keus wat betreft producten. Daarnaast bieden eBay en Ricardo verzekeringsmogelijkheden en aanvaarden zij aansprakelijkheid tot enkele honderden euro’s. Veel andere veilingsites hebben dat niet.

Dat blijkt een test door 1250 mensen waarvan de volledige resultaten in de vandaag te verschijnen Consumentengids staan. Het testpubliek nam elf veilingsites onder de loep en beoordeelde deze op aanbod, voorwaarden, kosten, procedures en informatie over de organisatie. ?Over dat laatste bestaat nog wel vaak onduidelijkheid. Vrijwel nergens wordt aangegeven wie de makers zijn van de veilingsite en dat moet anders?, aldus Pauline van den Brandhof, woordvoerder van de Consumentenbond.

Ze benadrukt dat wie shopt en bestelt via internet tot zeven dagen na ontvangst de tijd heeft om alsnog van de koop af te zien. Het blijkt echter dat niet iedere consument op de hoogte is van deze bedenktijd.

Zowel veilingsites en advertentiesites (marktplaats.nl) worden steeds populairder. In 2003 kochten Nederlanders voor 1,2 miljard euro aan spullen via het internet, 32 procent meer dan het jaar ervoor.

Bron:
http://www.clubmetro.nl/ (pdf)


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Niet mee eens!!!

    Marktplaats, Speurders en EBay zijn de besten!!

    geplaatst op
  • John

    Speurders en marktplaats zijn geen veilingsites. De consumentbond heeft veilingsites onderzocht en beoordeeld, geen prikbord sites.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.