Claudia Straatmans: “Ik ben een verlengstuk van de Marie Claire”

2 maart 2015, 15:00

Claudia Straatmans is de hoofdredactrice van modeblad Marie Claire. “Ik ben erg online, mijn work-life-balance komt soms in het geding.”

Straatmans ziet zichzelf als een verlengstuk van de Marie Claire. “Ik ben best een workaholic, maar het weekend is voor mijn vrienden en gezin.” Voor een blonde hoofdredacteur van een fashionmagazine weet Straatmans bovendien enorm veel van de Eerste Wereldoorlog. “Het is een speciale interesse van mij, ik vind geschiedenis waanzinnig interessant.”

Want ook op modegebied is veel ontstaan in de periode van de Eerste Wereldoorlog. “Plastische chirurgie bijvoorbeeld en de trenchcoat.” Straatmans vindt de aandacht en verwachtingen omtrent haar persoon wel leuk. “Maar ik ben absoluut geen Anna Wintour, zij gaat met de limousine naar haar werk.”

Multi-tasken

De baan van Straatmans omvat bovendien meer dan alleen de baas spelen. “Ik moet alle taken uitvoeren, dus ook HR en financiën.” Elke editie van Marie Claire is daarom ook spannend. “Je wilt een beetje geld overhouden, maar ook iets inhoudelijks doen.” De bezuinigingen bij Sanoma hebben veel onrust opgeleverd. “Marie Claire is een licentie en daarom relatief safe, maar ook wij worden onderaan de streep afgerekend.”

Ronnie Overgoor
Directeur/eigenaar bij 7DTV

Als genomineerd dagvoorzitter van het jaar behoort Ronnie tot de top van Nederland. Met zijn energiek enthousiasme, aanstekelijke humor, scherpte en ontspannen interactie scoort Ronnie consequent zeer hoge ogen op congressen, evenementen en award uitreikingen. Daarnaast is Ronnie een interviewer met een eigen stijl. Hij is voorbereid, nieuwsgierig en switcht razendsnel tussen serieuze vragen en scherpe humor. Hij houdt van open en echte gesprekken, waarbij hij degene die hij interviewt altijd in zijn of haar waarde laat. Scherp, maar altijd met respect als vangrail. Ronnie heeft meer dan tien jaar ervaring in het interview vak, op het podium voor live publiek als ook voor de tv camera’s van bijvoorbeeld 7DTV.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!