China: de droom van elke marketeer

China: de droom van elke marketeer
, ING Groep
@evr

China: de droom van elke marketeerNaar verwachting koopt dit jaar twee op de drie Chinezen spullen via het internet. De Chinese markt is gigantisch (ongeveer 100 miljoen online consumenten) en de mensen die gebruik maken van het internet zijn jong en welgesteld. Negen van de tien online consumenten zijn jonger dan 40 jaar en tweederde verdienen meer dan een gemiddeld inkomen. Deze grote en zeer interessante doelgroep biedt unieke kansen voor zowel grote als kleine bedrijven om winst te maken en is daarmee de droom van elke marketeer.

Het gebrek aan veilige en betrouwbare betalingssystemen kan de groei afremmen. Het creditcardbezit is laag evenals de bereidheid om vooraf voor producten te betalen. Twee op de drie transacties worden momenteel betaald via de postbode.

Sean Hargrave, voormalig journalist bij de Sunday Times, schrijft dit in zijn rapport “Connecting with China”. Ook de iets oudere presentatie The Internet in China (ppt) van Morgan Stanley is de moeite waard.

Bron: The register


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.