CartoonBase verkoopt cartoons via internet

4 januari 2003, 09:15

De nieuwe Belgische onderneming CartoonBase is gestart met het verkopen van cartoons via internet. Het gaat om tekeningen die vooral zijn bedoeld voor de personeels-, marketing- en communicatieafdelingen van bedrijven, de reclame- en communicatiebureaus en de media.

De database van CartoonBase, dat internationale plannen heeft, bevat ruim 5.000 cartoons van meer dan 60 bekende en onbekende tekenaars. Ook cartoons van de Nederlandse striptekenaars Windig en Martin Lodewijk zijn bij CartoonBase te vinden. Oprichters van het bedrijf zijn Luc Cromheecke en Olivier Saive. Cromheecke publiceert sinds 1978 in stripblad Robbedoes en Saive tekende de strip Taco Zip, die onder meer in de Volkskrant verscheen. Directeur van het bedrijf is Katrien van den Broecke, afkomstig van reclame- en communicatiebureau Ogilvy. Volgens Van den Broecke is de prijs van de cartoons afhankelijk van een aantal zaken: het gebruikstype (educatief of commercieel), het medium (digitaal, papier, televisueel), het formaat, de oplage, de duur en het geografische gebied waarin de tekening wordt gebruikt. De goedkoopste licentie kost zo`n 15 euro. Online betalingen zijn nog niet mogelijk, maar eind januari moet daar verandering in komen.

Bron : Financieel Ekonomische Tijd nr. 8783, p. 9, 1/6 p.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!