Buienradar.nl: geld verdienen met rotweer

9 juli 2007, 07:53

Zomer 2007Het is ook nooit goed, met dat weer. Het ene moment is het te droog, het andere moment te nat in Nederland. Maar dat rotweer legt buienradar.nl geen windeieren (via Bizz.nl en Emerce). Hoe meer onweer, hoe beter de traffic naar deze site. Kijk nu maar eens even naar buiten. Wat een onweer. Snel, naar buienradar.nl!

Emerce meldde vorige week dat de site nog nooit zoveel bezoekers trok als in de maand juni. In totaal bezochten drie miljoen Nederlanders de site. En hoe was het weer ook alweer in juni? Niet bepaald zonnig, inderdaad.

Buienradar schopt met deze hoge bezoekersaantallen, zo stelt initiatiefnemer Edwin Rijkaart op Emerce, behoorlijk aan tegen de concurrenten Meteo Consult en Weather News. Rijkaart betaalt zich nu nog blauw aan licenties, maar hoopt ergens volgend jaar break-even te draaien met de advertenties op zijn site.

Eens even kijken of het zo weer droog wordt. Francisco van Jole heeft op zijn weblog nog een mooi plaatje gezet van het onweer in Rotterdam.

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

14 Reacties

  Emiel Kamzol

  Ik had er nog nooit van gehoord buienradar.nl tot vorige week, blijken kennissen van mij deze pagina de hele dag te bekijken, ze stemmen alles erop af, zien ze een buitje aan komen, geen bbq. ze kunnen zelfs aan de hand van de grote en kleur zien of het veel, en lang gaat regenen. En nu snap ik dat.


  9 juli 2007 om 08:42
  Oof

  En nu snap ik niet wat het plaatje van Fransjisco erbij doet. Het is technisch geen mooie foto en er is ook nog eens geen actief onweer op te zien.


  9 juli 2007 om 09:17
  mgvandenbroek

  @Oof: Francisco is gewoon een hele goede trendwatcher. Hij had dit onweer allang zien aankomen 😉 Hij vroeg zich ook af: Is dat eigenlijk wel zo?


  9 juli 2007 om 09:20
  mgvandenbroek

  Trouwens, toen ik net keek op buienradar zag ik dat er nog een hele hoop ellende zit aan te komen…


  9 juli 2007 om 09:23
  media

  Net even in de stats gekeken maar het aantal mensen dat doorklikt naar het plaatje van Francisco is al net zoveel als het aantal dat doorklikt naar buienradar zelf. Francisco heeft je toch niet gesponsord Matthijs? 😉


  9 juli 2007 om 10:02
  mgvandenbroek

  @Marco: dat was nou ook weer niet de bedoeling. Volgens mij wist Francisco van niks. En ik ook niet…


  9 juli 2007 om 10:12
  loket

  De concurrent (regenbuien.nl) speelt handig in op tikfouten van de gemiddelde surfer: http://www.uienradar.nl


  9 juli 2007 om 18:23
  SanderHendriks

  Arnout, ik heb even zitten kijken op je link, maar ik kan niks vinden.


  10 juli 2007 om 12:53
  FvJ

  @Matthijs: Het ging zo: Ik zag dat Erwin Blom op Twitter meldde dat er onweer aankwam in Amsterdam. Toen keek ik van het scherm op naar buiten en zag de bui ook bij mij hangen. Dat zei ik tegen Tonie die ik aan de lijn had. Als bewijs zette ik vervolgens de foto online 🙂


  10 juli 2007 om 13:50
  mgvandenbroek

  @FvJ: Oke, oke. Ik geloof je.

  @Marco: zie je nou wel dat FvJ me niet gesponsord heeft… 😉


  10 juli 2007 om 14:09
  SanderHendriks

  Dankje, heb het gevonden.


  10 juli 2007 om 17:00
  loket

  @Erik: lol en die andere uienradar doet ’t opeens niet meer . . .


  16 september 2007 om 12:30

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!