• Mobile
  wordt gesponsord door

Blyk live!

Blyk live!
,
@rhymo

Blyk is live. Zoals beloofd aan het einde van de zomer. Blyk is een ad funded mobile virtual network. M.a.w. gratis bellen maar af en toe krijg je een SMS/MMS. In UK heeft Blyk zijn poorten open gedaan voor haar doelgroep van 16-24 jaar. Val je in deze leeftijdscategorie en woon je in de UK dan kan je Blyk gebruiken.

Blyk biedt haar klanten 217 gratis SMSjes en 43 minuten gratis bellen aan per maand

.

Wat is het addertje onder het gras? Per dag ontvang je 6 “brandmessages” Deze brandmessages stellen je vaak een vraag. Geef je antwoord dan ontvang je hoogstwaarschijnlijk een MMS met meer informatie.

Om nieuwe zieltjes te werven volgt Blyk een ongebruikelijke methode. Ze werken met invites en gaan langs universiteiten en grote events. Dus geen zware ATL campagnes. Blyk weet hoe lastig deze doelgroep te vinden is. Vandaar ook hun dienst..

Blyk is bezig om in meerdere europese landen hun dienst te lanceren. Één van de criteria om ergens te lanceren is of het land een volwassen MVNO markt is. M.a.w. Nederland staat waarschijnlijk ook op hin lijstje.. ;-)

Gaat het een succes worden?


Geplaatst in

DelenEr zijn 12 reacties op dit artikel

 • Hoi Raimo, ik denk niet dat het een groot succes zal worden. De mobiele telefoon is veel te veel een uiting van je eigen persoonlijkheid geworden. Daar zullen maar weinigen advertenties in accepteren. Heb er eerder al iets over geschreven als je interesse hebt:
  http://vanelsas.wordpress.com/2007/09/24/add-supported-mobile-phones-will-never-work/

  En Marcus Goebel heeft al een eerste indruk beschreven wat je te wachten staat. Dat beloofd niet veel goeds voor de gebruiker:
  http://www.goebel.net/technews/2007/09/free-calls-mvno-blyk-goes-live-with.html

  geplaatst op
 • Tomi T Ahonen van Communities Dominate Brands is juist heel positief over Blyk. Hij geeft als 1 van de voornaamste voordelen dat het een SIM-only is en dat mensen die al een telefoon (en waarschijnlijk ook een abo) hebben Blyk er naast gaan gebruiken. Het is een mooie gratis toevoeging aan je belminuten en omdat het op uitnodigingsbasis is, ook nog eens behoorlijk viral wat in die leeftijdsgroep natuurlijk als cool wordt ervaren.
  Ik ben het wel met hem eens, het ziet eruit dat ze op een goede manier deze doelgroep weten te bereiken.

  geplaatst op
 • Leuk initiatief, ben erg benieuw hoe het gaat lopen. Al geloof ik zelf veel meer in een model zoals Mowave liet zien op MoMo met SelfCentral. Daar kun je ook geld besparen op je telefoonrekening maar dan niet door reclame te ontvangen maar door zelf interessante content te maken.

  geplaatst op
 • @Melle
  Gaat het nou ALLEEN maar om doelgroepen te bereiken, of heeft het ook daadwerkelijk added value. Het komt op mij retecommercieel over: brainding your brains, instead of enriching them.

  geplaatst op
 • brainding=branding uiteraard ;-)

  geplaatst op
 • Wat is added value voor die doelgroep? Ze kunnen gratis berichten sturen, dat is in ieder geval added value, vooral voor het jongere gedeelte van die groep die nog niet veel geld/belminuten heeft. Verder weet ik te weinig van de service af (kijk er misschien vanavond even naar, nu geen tijd) want ik zie wel mogelijkheden om community aspecten uit te buiten, voor zowel blyk/adverteerders als de jongeren.

  geplaatst op
 • 43 minuten gratis bellen, voor die doelgroep? dat is binnen een dag op! ;-) Mochten jongeren hooked raken, dan zal wellicht hun belgedrag veranderen en zijn ze meer kwijt per maand dan zonder Blyk. Maar misschien zie ik dat verkeerd.

  Ja kijk er even naar Melle, ik vind dit erg interessante materie.

  geplaatst op
 • Annet: Tomi Ahonen zegt dat veel (alle?) mensen van die doelgroep al een telefoon en een abo/prepaid hebben, dus ze zullen Blyk er naast gaan gebruiken. Even de sim omwisselen en gratis sms-en/bellen.
  Het gaat Blyk en de adverteerders er niet om dat de sim gebruikt wordt om te bellen, maar alleen er jongeren mee te lokken die advertenties kunnen ontvangen. Het is voor adverteerders en Blyk dus zaak om de gebruikers Blyk zo lang mogelijk per dag te gebruiken, dus moeten ze zorgen dat het aan hebben staan van de telefoon met Blyk sim nuttig is voor de gebruikers. Ik zou zeggen dat ze in moeten spelen op precies het aspect wat nou juist de telefoon nuttig maakt: communicatie met bekenden.
  Dat zou bijvoorbeeld kunnen door een basic vorm van Facebook: de status update feed. Zorg dat Blykers per sms hun status kunnen veranderen (bijv. 1 x per 2 uur) waardoor een beperkte groep vrienden (zeg, max 7) een smsje krijgt. Zorg ervoor de het echte leven wordt ondersteund en uitgebreid door je online/virtuele leven.

  Ik denk dat adverteerders best geïnteresseerd kunnen zijn naar vriendengroepen en keywords in status-veranderingen.


  Goed idee, Annet?

  geplaatst op
 • De voorlaatste zin, daar zit 'm de added value voor jongeren. In die zin JA. Maar wat heeft men aan een digitale status als je er IRL niets voor terug ontvangt? Hoe zie jij de koppeling? Snap ik nog niet helemaal in het verhaal.

  geplaatst op
 • De status verandering zit hem in dingen die je (vaak) IRL doet zoals: Naar voetbaltraining, tussenuur, gaat naar Sensation Black over 2 weken, bij vriend B, ik verveel me, in kroeg Z, etc. etc.
  Wat doet iemand die de tijd heeft en 2 vrienden heeft die als status net hebben doorgegeven 'in kroeg B'?

  Voor adverteerders: Keywords met evenementen erin bijvoorbeeld zijn prima te gebruiken voor specifieke targetting. Maar met wat inventiviteit zal er bij heel veel keywords nuttige reclame passen, denk maar aan hoe adwords werkt.

  geplaatst op
 • @Melle
  Ik snap 'm nu. Ik dacht teveel aan een online status.

  geplaatst op
 • @Raimo Bedankt voor de update. Wanneer dit roaming wordt, wordt het echt spannend. Erg interessant om te zien dat STA (een van onze concurrenten) zich bij Blyk profileert.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.