Bijna zeven miljoen Nederlandse internetters

17 januari 2003, 09:28

Zo?n 6,9 miljoen Nederlanders (58% van de Nederlandse bevolking ouder dan 15 jaar) gebruikt het internet minstens eens per maand.

In vergelijking met een half jaar terug (mei 2002) zijn er nu 900.000 additionele gebruikers meer van het medium. De groei is opmerkelijk gezien het aantal surfers voordien als sinds anderhalf jaar zo goed als gelijk bleef. Dit is ??n van de hoofdconclusies uit de eScape Internet studie van InSites Consulting. Ieder half jaar brengt InSites een nieuwe versie uit van haar eScape onderzoek. Aan deze vierde uitgave van het onderzoek werkten meer dan 110.000 Nederlandse surfers mee die op vijftig druk bezochte Nederlandse sites de vragenlijst invulden. Daarnaast was er een telefonisch onderzoek onder duizend Nederlanders. 40 Procent van die meer ervaren surfers beschikt over een snelle internetverbinding, terwijl dit slechts voor 29 procent van de nieuwe internetgebruikers het geval is. Ongeveer ??n op vier internetters heeft ooit geld uitgegeven om via het internet bepaalde informatie te kunnen raadplegen. ?Recente voorbeelden tonen aan dat de traditionele halsstarrige weigering om voor iets te betalen op het internet stilaan aan het afzwakken is?, aldus de onderzoekers. Verder toont het eScape-onderzoek aan dat ??n op tien van de Nederlandse internetters (690.000 landgenoten) betaald heeft om erotische foto?s of films te kunnen bekijken op een bepaalde website. Ook bij jongeren is het internetgebruik intensiever dan ooit. 30 Procent van de 15- tot 17- jarige internetgebruikers surft dagelijks. Deze leeftijdsgroep is de meest intensieve gebruiker van de diverse communicatietoepassingen die het internet te bieden heeft. 28 Procent van de surfende jongeren tussen de 15 en 17 maakt dagelijks gebruik van chatboxen.

Bron

http://www.adformatie.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!