Bijna helft internetters is vrouw

24 juni 2003, 13:15

Bijna de helft van de internetters blijkt vrouwen te zijn, zo heeft onderzoeksbureau Nielsen Netratings van VNU dinsdag gemeld.

Van de surfers was in mei 44,2 procent vrouwelijk; een jaar eerder was dat 42,2 procent. De site met het hoogste percentage vrouwelijke bezoekers in Nederland is Vrouwonline.nl,

Net als in andere Europese landen bezoeken vrouwen vooral specifieke sites: gezondheid, mode en wenskaarten zijn erg populair. Opvallend genoeg wordt ook zylomgames bijzonder goed bezocht door vrouwelijke surfers. Bij deze gaming site is 57 procent van de bezoekers vrouwelijk.

Wat vrouwelijke internetters betreft staat Nederland in Europa op de derde plaats na Zweden en het Verenigd Koninkrijk. In Zweden is 47 procent van de internetgebruikers vrouwelijk, terwijl Itali? dit het minste is met 37 procent. Itali? is ook het enige land waar het percentage vrouwen online afneemt.

De Europese vrouwen blijken echter korter op internet te blijven dan mannen. Ze klikken circa eenderde minder pagina?s aan. Volgens de onderzoekers komt dit omdat vrouwen gerichter surfen dan mannen: die surfen voornamelijk via portals en zoekmachines.

Bron:

http://www.dft.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!