Bijna 100% van jongeren online

19 oktober 2004, 16:59

Uit de meest recente meting van de Internet Barometer van Interview-NSS blijkt dat 96% van alle jongeren tussen de 15 en 24 jaar beschikt over internettoegang. Voor de Nederlandse bevolking is dit 76%.

Internettoegang onder jongeren steeg met 9% ten opzichte van 2003 (toen 88%). Ook vijftigplussers kregen iets vaker internettoegang, de groep groeide van 49% naar 52% in 2004. Het segment 25-49 jaar bleef constant.

Jongeren hebben niet alleen vaker toegang, zij zijn ook vaker de heavy users van het internet. Gemiddeld zijn ze 5,5 dagen per week online tegen 4,4 dagen voor de totale populatie. Daarnaast besteden ze meer tijd per keer dat ze online zijn; 104 minuten versus 88 minuten. Gemeten naar het aantal online minuten per week behoort 64% van de jongeren tot de heavy users (meer dan 6 uur per week online), onder de totale populatie was dit 38%.

Bijna 100% van jongeren online

Uit het mediaconsumptieonderzoek dat Interview-NSS in opdracht van het lAB uitvoerde bleek al dat jongeren frequente chatters zijn, regelmatig muziekbestanden downloaden en online gamen. Tijdens het congres van het lAB dat vandaag in het Media Plaza werd gehouden, zijn de verdere uitkomsten van dit onderzoek gepresenteerd.

Bron:

Persbericht Interview-NSS

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!