Bezoek aan Dumpert groeit met een derde in 2011

YouTube is met 8,8 miljoen maandelijkse unieke bezoekers koning van online video

Bezoek aan Dumpert groeit met een derde in 2011

Denk je aan online video, dan denk je aan YouTube. Cijfers van comScore laten nog eens goed zien hoe YouTube heer en meester is als het gaat om online video. Maar liefst 8,8 miljoen mensen bezochten afgelopen december de website van YouTube. Naast dat het de andere videoplatformen met afstand achter zich laat, wordt de site zelfs meer bezocht dan Facebook, dat die maand op 8,4 miljoen unieke bezoekers kon rekenen. 

Het videozusje van Geenstijl, Dumpert, heeft goede zaken gedaan in 2011. De site groeide van 1,1 miljoen unieke bezoekers in december 2010 naar 1,5 miljoen in 2011, een toename van 36%. Daarmee is Dumpert het videoplatform van Nu.nl, Zie.nl, voorbijgestreefd. Het bezoek aan Zie.nl bleef in 2011 relatief gelijk. De invloed van het re-design van Dumpert in november is niet of nauwelijks terug te zien in de cijfers. Gelijk aan de trend van de markt daalt het bezoek in november, waarna het in december weer aantrekt.

Vimeo werd vanuit Nederland eind 2011 maandelijks bezocht door tussen de 600.000 en 700.00 mensen. Omdat comScore tot voor oktober geen data verzamelde van Vimeo in Nederland, hebben we daar geen historisch beeld van. 

Welke belangrijke videosites missen hier? Suggesties in de reacties zullen we meenemen voor de volgende update!

De cijfers weerspiegelen het desktop bezoek, mobiel wordt niet meegenomen. Het maandelijks aantal unieke bezoekers is slechts 1 kant van het verhaal. Omdat comScore in Nederland geen Media Metrix heeft kunnen we helaas niks zeggen over het aantal afgespeelde video's. 

Deze en meer cijfers kun je vinden in het Marketingfacts Stats Dashboard. Daar vind je de laatste cijfers & statistieken over online marketing, die continu worden bijgewerkt.

Afbeelding credits


Geplaatst in

DelenEr zijn 9 reacties op dit artikel

 • @Danny

  Zijn in deze cijfers ook de mobiele views meegerekend? Ik merk dat ik video's op Dumpert voor 80% via hun app (iPhone) bekijk. Waar ik overigens zeer over te spreken ben!

  geplaatst op
 • Dumpert heeft onlangs de redesign gehad. Weet iemand wanneer dit was? Ben namelijk erg benieuwd of de nieuwe layout betere of juist slechtere resultaten boekt.

  geplaatst op
 • 8 november 2011 heeft de redesign van Dumpert plaats gevonden.

  geplaatst op
 • Bedankt Sander, vergeleken met oktober heeft dat dan weinig invloed gehad zo te zien.

  geplaatst op
 • Geen dank Bram! De resultaten zijn inderdaad minimaal. Als ik even vanuit mezelf als 'Dumpert gebruiker' redeneer moet ik toegeven dat ik de redesign aan het begin zeer storend vond. Ik kon niks meer vinden en vond de usability onhandig. Maar ik bleef de website bezoeken, omdat ik toch de veelal hilarische filmpjes (al was het alleen de top5) met enige regelmaat wilde zien.

  Inmiddels ben ik al helemaal gewend aan de 'nieuwe look', heb ik een account aangemaakt en kan ik me zelfs niet meer herinneren hoe het design er voor 8 november 2011 uitzag. Kortom, petje af Dumpert.

  Overigens denk ik dat er nog wel meer te behalen valt voor Dumpert. Is NOS.nl ook niet een grote speler in de online video wereld?

  geplaatst op
 • @Marvin,
  Nee hier zijn de cijfers van mobiel niet in meegerekend. Wel goed punt, dat ben ik vergeten in de infobox onderaan te vermelden. comScore meet alleen desktop gebruik, daarom blijft het ook tricky vergelijken.

  geplaatst op
 • @Danny

  No problemo maar daar ben ik nog geïnteresseerder in! Wellicht dat de heren van Dumpert zelf hier iets over kunnen aangeven? Denk dat dat wel erg hoog is.

  En interessane pagina met statistieken . Smart move!

  geplaatst op
 • Apart dat mobile traffic niet wordt meegenomen. Zou mobile traffic wel worden gemeten en de mobiele video site van YouTube (m.youtube.com) als aparte site ook worden meegenomen, dan zou dit de tweede grootste videosite overall zijn. Zelfs ruim groter dan Dumpert.

  geplaatst op
 • Hoor ook alleen maar goede verhalen over de mobiele versie van Dumpert. Misschien even een mailtje die kant op gooien met de vraag om cijfertjes ;-)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.