Bevolkingsteller staat op 16,2 miljoen

9 januari 2003, 22:59

Begin maart 2001 registreerde de bevolkingsteller de 16 miljoenste inwoner. Sindsdien is de bevolking met 200 duizend personen gegroeid. Afgelopen weekend stond de bevolkingsteller op precies 16 200 000 inwoners. Naar verwachting zal de bevolking in 2003 met 82 duizend personen toenemen.

De bevolking groeit niet altijd even snel. Het groeitempo varieert van dag tot dag, van maand tot maand en van jaar tot jaar. Op een werkdag worden er meer kinderen geboren dan in het weekend, in de zomer worden er meer kinderen geboren dan in de winter en in jaren dat het economisch goed gaat is het geboortecijfer hoger dan in perioden waarin men weinig vertrouwen in de toekomst heeft.

Op jaarbasis groeit de bevolking van Nederland met gemiddeld 329 personen per dag. Er worden gemiddeld per dag 550 kinderen geboren. Daar staat tegenover dat er elke dag 385 mensen overlijden. Verder vestigen zich 326 immigranten per dag in Nederland, terwijl er 162 emigranten vertrekken.

Bron:

http://www.cbs.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!