Betere conversieratio’s door web 2.0 toepassingen op je site?

Betere conversieratio’s door web 2.0 toepassingen op je site?

Welk resultaat verwachten bedrijven van de mogelijkheden die web 2.0 met zich meebrengt? Die vraag stond centraal in een onderzoek van Scene7 dat werd uitgevoerd onder bijna 350 bedrijven. De helft van de ondervraagden was van plan om binnen een half jaar web 2.0 elementen toe te voegen aan hun sites, en 93 procent denkt dat dit binnen een jaar gerealiseerd zal zijn.

 

 

De mogelijkheid om producten te bekijken vanuit een 360-gradenperspectief wordt door 28 procent van de ondervraagden genoemd als belangrijke optie om verkoop te stimuleren; slechts 13 procent maakt er echter gebruik van. Andere populaire functionaliteiten zijn beoordelingen door gebruikers, rankings en commentaren (genoemd door 36 procent), advertentie- en demonstratievideo’ (genoemd door 35 procent) en weblogs (genoemd door 34 procent).

{title}

 

De effectiviteit van nieuwe functies op websites wordt in de meeste bedrijven gemeten aan de toe- of afname van de conversie- en doorklikratio’s. Ook ‘kwalitatieve feedback’ die niet direct in omzet te meten is, wordt echter (door 40 procent) genoemd als wenselijk resultaat. Toch blijft vergroting van het marktaandeel het belangrijkste nagestreefde doel: de markt voor online verkopen zal immers niet altijd zo snel blijven stijgen als momenteel.

(dit bericht verscheen eerder op In feite)


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Hugo, excuses voor mijn vraagstelling maar waarop slaat je titel; `Betere conversie door web 2.0 toepassingen op je site?`

  geplaatst op
 • Ik heb de titel iets gepreciseerd; het slaat op een verwachting die werd uitgesproken door 60 procent van de ondervraagden in dit onderzoek (zie bovenste balk in afbeelding).

  geplaatst op
 • Het onderzoek draait om: "Hoe meet je conversieratio's door web 2.0 toepassingen op je site?". De titel stelt dat we hier een antwoord krijgen op de vraag of conversieratio's nou hoger liggen of niet.

  Wat bedoelen ze trouwens met "Reduced returns"?

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.