Betalen per e-mail?

Betalen per e-mail?

Yahoo en America Online zijn een proef gestart waarin ze verzenders van commerci?le e-mail laten betalen voor de verzending. Deze betaalde mailtjes gaan 0,25 tot 1 cent kosten en krijgen voorrang boven het andere e-mailverkeer. Ook omzeilen deze mailtjes automatisch de spamfilters. Bedoeld als nieuw wapen in de strijd tegen spam, levert de methode veel kritiek op. De kosten van e-mailmarketing zullen enorm stijgen door deze ‘betaalde white-list’ en het ‘principe van Internet wordt onderuit gehaald op deze manier’.


Geplaatst in

DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • Nu Bill Gates nog!

  geplaatst op
 • Niks ´wapen tegen spam´, dit is een wapen tegen ´het niet verdienen aan spam.´

  geplaatst op
 • De theorie hier achter is dat bedrijven geen SPAM zullen verzenden, omdat ze moeten betalen voor SPAM.

  Feit is echter dat spammers al jaren betalen voor SPAM of SPAM als product bieden.. Hiermee los je het SPAM probleem niet op. Wel zorg je dat je een deel van de taart krijgt.

  Yahoo en AOL willen graag meer verdienen aan emails.

  geplaatst op
 • Een droom voor spammers, lijkt mij? Zorg dat er wat computers in je botnet zijn die hiervan gebruik maken en je kan gratis spammen met verzekering dat je mailtjes door de filters komen! Dat je daarbij onwetende consumenten op de kosten jaagt, is pech voor hen.

  geplaatst op
 • Inderdaad, partijen die zich met legitieme e-mail marketing bezig houden worden op kosten gejaagd terwijl de notoire spammers wel weer wegen vinden om betaling te ontduiken.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.