Belgische surfers boeken hun vakantie online

19 oktober 2003, 14:35

Onderzoeksbureau InSites heeft recentelijk de resultaten bekend gemaakt van zijn laatste e-travel studie. Daaruit blijkt dat 680.000 Belgen dit jaar hun vakantie via internet boeken.

Bovendien hebben bijna 8 op de 10 internetgebruikers in Belgie internet gebruikt om informatie voor hun vakantie bij elkaar te surfen. 39% van de surfers wendt zich tot de sites van touroperators en reisagenten om vakantieinfo op te snorren. ?Top of mind? bij de bevraagde surfers was daarbij operator Neckermann (22%). Jetair eindigde op de tweede plaats met een respectabele 13%. Het succes van internet in de mediaconsumptie van de reiziger mondt logischerwijs uit in een toenemend succes van internet in de marketingmix van de operatoren. Noteren we tenslotte nog dat 12% van de bevraagde surfers die promotionele e-mails rond reizen ontvingen, daadwerkelijk ook een aanbieding boekten! E-mail marketing blijkt hier dus een goed medium te zijn, ondermeer voor het aanbieden van last minute promoties.

Bron:

http://www.digimedia.be/

Overig:

http://www.insites.be/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!