BBC’s interactieve ‘flood map’ op Google

26 juli 2007, 06:26

In Engeland zijn de ergste overstromingen nog steeds niet voorbij: vandaag regent het alweer. Pure ellende. Op het weblog SEOptimise wordt zelfs melding gemaakt van een daling in het internetgebruik in het Verenigd Koninkrijk door de overstromingen.

De BBC heeft in samenwerking met kijkers op Google Maps de overstromingen in kaart gebracht. Deze interactieve map brengt het overstromingsgevaar in beeld met waarschuwingen, laat foto’s zien van de getroffen gebieden, en er staan video- en audioverslagen op gelinkt.

De makers van Google Earth en Google Maps zijn op hun weblog zeer enthousiast over het initiatief van de BBC:

‘This is a great example of citizen journalism plus professional journalism, all mashed up on a map.’

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

2 Reacties

    mgvandenbroek

    Op Google Lat Long Blog doen ze ook nog een oproep:

    “If you have photos, videos or information about the flood that you’d like to submit for inclusion into the BBC’s map, please send it to them at berkshire.online@bbc.co.uk.”


    26 juli 2007 om 06:38

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!