Ballen en ringtones uit een machine

20 september 2005, 10:55

Ballen en ringtones uit een machineNike start in Singapore een innovatieve campagne waarbij je op een treinstation ballen uit een vending machine (wat is het nederlandse woord voor die dingen?) kunt krijgen en nog even een balletje kunt trappen terwijl je op de trein wacht. Coca Cola kan natuurlijk niet achterblijven en gaat naast blikjes cola ook ringtones en MP3 verkopen uit hun automaten. Ik vind het allemaal een stuk leuker dan een Mars uit zo’n machine halen. Zijn er ook Nederlandse voorbeelden?

Frank is sinds 2000 actief als blogger. De laatste jaren is hij een actief voorstander van het open internet en het indieweb: Hou controle over je eigen domein, je eigen data en eigen netwerk. Op zijn blog https://diggingthedigital.com/ schrijft hij over deze ontwikkelingen.

Categorie
Tags

4 Reacties

  Fantus

  een automaat, toch? waarbij je het product wat erin zit ervoor plakt.


  20 september 2005 om 11:39
  Karel

  Laatst op vakantie in Limburg kon ik zelfs na vijven nog brood uit een machine kopen. Niet erg hip maar wel ontzettend handig. De bakker raakt alsnog zijn unsold inventory kwijt terwijl ‘ie zelf al achter zijn pintje zit.


  20 september 2005 om 12:14
  Polle

  Joe Boxer is wereldberoemd met de pratende boxer-venndingmmachines in de VS (Gobé schrijft wijdt er een flink stuk aan in zijn boek Emotional Branding).


  20 september 2005 om 17:29
  Frank

  @Fantus: Ja automaat, dat dacht ik ook…maar toch…dat klinkt wat knullig. Maar ja “Verkoop automaat” is het ook niet.

  @Polle: Wat is die pratende boxer machine? Een pratende hond of wat anders? 🙂


  20 september 2005 om 20:48

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!