Baja VIP Chip

Baja VIP Chip

Als eerste heeft DJ Menno Barreveld (Noordzee FM) een Baja VIP Chip geimplanteerd gekregen door een arts.Op dinsdag 5 oktober is in de Baja Beach Club in Rotterdam de Baja VIP Chip geïntroduceerd. Deze exclusieve RFID-chip wordt onderhuids geïmplanteerd en verleent diverse VIP-privileges zoals gratis entree voor twee personen en toegang tot het exclusieve VIP-deck.

De voordelen zijn volgens eigenaar Conrad Chase evident: “Je hoeft geen portefeuille meer bij je te dragen. Je loopt gewoon langs de scanner en de Baja Beach Club weet meteen wie je bent en wat je saldo is. Daarmee krijg je toegang tot de VIP ruimtes van de club. En je kunt automatisch afrekenen. Als je wilt betalen, komt een meisje met de handheld naar je tafel, scant de chip en het bedrag wordt van je Baja Beach Club-rekening afgeschreven” (bron: Emerce).


Geplaatst in

DelenEr zijn 7 reacties op dit artikel

 • Einde terrorisme, als 'links' eens rationeel zou denken. (als ik korter door de bocht zou gaan was ik omgevallen)

  geplaatst op
 • Moet het allemaal nog eens tot me laten doordringen. Enerzijds komt dit op mij over als complete waanzin. Anderzijds zou het een aardige oplossing zijn voor relschoppers in voetbalstadions, onruststokers in kroegen en dancings en ja waarom niet, terroristen (moeten ze wel meewerken natuurlijk :-)

  Vanuit marketing optiek zie ik hier ook wel interessante aaknopingspunten. Misschien kunnen we de chip koppelen met de Airmilespas en bonuskaart van AH. Is vast wel een aardig loyaltyprogramma mee te bedenken.

  Je hebt gelijk, complete waanzin dus!

  geplaatst op
 • 1. Quote: "Die tags zijn net zo makkelijk weer te verwijderen als een kleine splinter".

  2. Conclusie: Het is voor een crimineel of terrorist dus bijzonder makkelijk om a) zo'n chipje uit de arm van een brave burger te snijden, en b) deze bij zichzelf in te planten.

  3. Deze piepkleine RFID-tags zijn alleen van zeer dichtbij (op minder dan 1 meter afstand) uit te lezen; voor onze 'Big Brother' is cameratoezicht met beeldherkenning veel handiger (en bovendien reeds beschikbaar).

  geplaatst op
 • Carl, je hebt gelijk vwb de RFID-chip bij Baja Beach Club maar deze chips zijn wel groter te maken, dieper te implementeren en van grotere afstand te lezen.

  geplaatst op
 • Dat valt flink tegen hoor, die maximaal haalbare uitleesafstand. Voor een paar meter heb je een transponder nodig ter grootte van een vinger, en voor tientallen meters moet je denken aan een transponder ter grootte van je onderarm.

  (Ref: Toen ik net afgestudeerd was (pakweg 15 jaar geleden) heb ik drie jaar lang RFID-apparatuur ontwikkeld, bij Texas Instruments in Almelo en Freising (DLD)...)

  Op RFID-forum kan je meer informatie vinden over de huidige stand van deze techniek.

  geplaatst op
 • Dus... 1 chip van AH, 1-tje van je werk (hoef je niet meer te klokken), 1 van de ANWB, 1-tje van disco zus, ééntje van disco zo, ééntje van de bank voor het betalen, ééntje van de staat als paspoort, ééntje voor je rijbewijs, én eentje van de ziektekostenverzekering om snel geholpen te kunnen worden als je een 'sleeparm' hebt ontwikkeld van dat extra gewicht :-)

  geplaatst op
 • Bright: De VIP-chip van de Baja Beach Club in Rotterdam, een onderhuidse RFID-chip in je arm waarmee je kan afrekenen, is uitverkocht. Tijdens een bijeenkomst over RFID-chips, die ook al in je Levi's zitten, vertelt Clarissa Sarah Slingerland van de discotheek dat ze geen nieuwe chipklanten meer toelaten. Al zeventig vaste Baja-gasten hebben de onderhuidse chip, die ook toegang geeft tot de VIP-ruimte. Slingerland: 'Hoe meer mensen je een chip geeft, hoe minder exclusiviteit er aan verbonden is.' De Amerikaan achter Taggedlife.com, die een radiochip in z'n hand heeft, werkt intussen aan een programmaatje dat automatisch voor hem inlogt op sites, of formulieren invult, door herkenning van zijn chip.

  In 1,5 jaar slechts 70 vaste gasten met een implant-chip!?

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.