Baja VIP Chip

6 oktober 2004, 17:55

Als eerste heeft DJ Menno Barreveld (Noordzee FM) een Baja VIP Chip geimplanteerd gekregen door een arts.Op dinsdag 5 oktober is in de Baja Beach Club in Rotterdam de Baja VIP Chip geïntroduceerd. Deze exclusieve RFID-chip wordt onderhuids geïmplanteerd en verleent diverse VIP-privileges zoals gratis entree voor twee personen en toegang tot het exclusieve VIP-deck.

De voordelen zijn volgens eigenaar Conrad Chase evident: “Je hoeft geen portefeuille meer bij je te dragen. Je loopt gewoon langs de scanner en de Baja Beach Club weet meteen wie je bent en wat je saldo is. Daarmee krijg je toegang tot de VIP ruimtes van de club. En je kunt automatisch afrekenen. Als je wilt betalen, komt een meisje met de handheld naar je tafel, scant de chip en het bedrag wordt van je Baja Beach Club-rekening afgeschreven” (bron: Emerce).

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

5 Reacties

  Evert Jan

  Einde terrorisme, als ‘links’ eens rationeel zou denken. (als ik korter door de bocht zou gaan was ik omgevallen)


  6 oktober 2004 om 19:17
  media

  Moet het allemaal nog eens tot me laten doordringen. Enerzijds komt dit op mij over als complete waanzin. Anderzijds zou het een aardige oplossing zijn voor relschoppers in voetbalstadions, onruststokers in kroegen en dancings en ja waarom niet, terroristen (moeten ze wel meewerken natuurlijk 🙂

  Vanuit marketing optiek zie ik hier ook wel interessante aaknopingspunten. Misschien kunnen we de chip koppelen met de Airmilespas en bonuskaart van AH. Is vast wel een aardig loyaltyprogramma mee te bedenken.

  Je hebt gelijk, complete waanzin dus!


  6 oktober 2004 om 20:00
  Carl Mangold

  1. Quote: “Die tags zijn net zo makkelijk weer te verwijderen als een kleine splinter”.

  2. Conclusie: Het is voor een crimineel of terrorist dus bijzonder makkelijk om a) zo’n chipje uit de arm van een brave burger te snijden, en b) deze bij zichzelf in te planten.

  3. Deze piepkleine RFID-tags zijn alleen van zeer dichtbij (op minder dan 1 meter afstand) uit te lezen; voor onze ‘Big Brother’ is cameratoezicht met beeldherkenning veel handiger (en bovendien reeds beschikbaar).


  7 oktober 2004 om 03:27
  media

  Carl, je hebt gelijk vwb de RFID-chip bij Baja Beach Club maar deze chips zijn wel groter te maken, dieper te implementeren en van grotere afstand te lezen.


  7 oktober 2004 om 03:49
  Klaus

  Dus… 1 chip van AH, 1-tje van je werk (hoef je niet meer te klokken), 1 van de ANWB, 1-tje van disco zus, ééntje van disco zo, ééntje van de bank voor het betalen, ééntje van de staat als paspoort, ééntje voor je rijbewijs, én eentje van de ziektekostenverzekering om snel geholpen te kunnen worden als je een ‘sleeparm’ hebt ontwikkeld van dat extra gewicht 🙂


  7 oktober 2004 om 09:10

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!