Babydonors.com krijgt groen licht van het ministerie

2 september 2003, 06:50

Babydonors.com – een intermediair tussen sperma donoren, eicel donoren, draagmoeders en ontvangers – heeft het groene licht gekregen van het ministerie en mag in Nederland opereren.

De inspectie voor de Gezondheidszorg is na zorgvuldig onderzoek tot de conclusie gekomen dat Baby Donors geen activiteiten aanbiedt die niet geoorloofd zijn door het ministerie. Eerdere berichten spraken erover dat het bedrijf zich schuldig zou maken aan overtreding van artikel 27 van de Embryowet; het op commerciele basis beschikbaar stellen van sperma of eicellen. Echter is de inspectie voor de Gezondheidszorg van mening dat Baby Donors dit niet doet.

De vereniging van artsen, het KNMG heeft volgens Baby Donors niet goed hun huiswerk gedaan en heeft zonder feiten te verifieren artsen in Nederland opgeroepen niet met ze samen te werken.

Nu dat het ministerie van volksgezondheid tot deze conclusie is gekomen hopen ze in gesprek te komen met verschillende organisaties waaronder het KNMG om onze werkwijze te belichten en tot samenwerking te komen met laboratoria, klinieken en de medische zorg in Nederland.

De oprichter van het bedrijf, John Michaels is verheugd met deze ontwikkeling. ?Als mensen met ons in zee gaan weten ze nu tenminste dat wij legaal zijn en volgens de regels opereren. Sperma donoren en eicel donoren kunnen zich nu met een gerust hart bij ons aanmelden en het zelfde geldt voor vrouwen op zoek naar een donor. Veel mensen hebben negatief gereageerd op ons bedrijf zonder goed te onderzoeken wat wij nou precies doen. Ik nodig dan ook iedereen uit om onze website te bezoeken en als ze vragen hebben contact met ons op te nemen?.

Bron:

http://www.perssupport.anp.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!