Arendo Joustra (hoofdredacteur Elsevier): “Ik ben niet erg online”

5 mei 2014, 14:00

Elsevier doet het nog altijd goed in bladenland. 7 Ditches duikt in de timeline van hoofdredacteur Arend Joustra. “Ik ben niet erg online.”

Hij werkt deze maand vijfentwintig jaar bij het opinieblad. Onlangs won hij een prijs voor zijn oeuvre. “Ik heb nog niet de drang om op te stoppen”, zegt hij. “Je oeuvre is nooit af.”

“Het voordeel van journalistiek is dat je altijd impulsen van buiten krijgt, dat houdt het spannend.” Daarom zou hij dit kunnen blijven doen tot zijn pensioen. “Misschien wel langer.” Maar als hij iets anders gaat doen, dan gaat hij buiten de media werken. “Hoewel ik weinig anders kan dan de journalistiek”, zegt Joustra.

Geld

Elsevier onderzoekt volgens Joustra vooral hoe Nederland zijn geld gaat verdienen in de toekomst. “Hoe moet dat als we tegen schaliegas, nertsen fokken, varkenstallen en een volgende Schipholbaan zijn?”

“Mensen worden te weinig geprikkeld om te werken.” Joustra vindt daarom dat we meer gestimuleerd moeten worden en niet altijd overal nee op moeten zeggen. “Onze kinderen moeten straks ook nog kunnen werken.”

Ronnie Overgoor
Directeur/eigenaar bij 7DTV

Als genomineerd dagvoorzitter van het jaar behoort Ronnie tot de top van Nederland. Met zijn energiek enthousiasme, aanstekelijke humor, scherpte en ontspannen interactie scoort Ronnie consequent zeer hoge ogen op congressen, evenementen en award uitreikingen. Daarnaast is Ronnie een interviewer met een eigen stijl. Hij is voorbereid, nieuwsgierig en switcht razendsnel tussen serieuze vragen en scherpe humor. Hij houdt van open en echte gesprekken, waarbij hij degene die hij interviewt altijd in zijn of haar waarde laat. Scherp, maar altijd met respect als vangrail. Ronnie heeft meer dan tien jaar ervaring in het interview vak, op het podium voor live publiek als ook voor de tv camera’s van bijvoorbeeld 7DTV.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!