AOL koopt video search company Truveo

AOL koopt video search company Truveo
,

AOL koopt video search company TruveoJe kon er op wachten, AOL neemt video-zoekmachine Truveo over, inclusief de zeven medewerkers (bron MSNBC). Er wordt geen concreet bedrag genoemd maar volgens woordvoerder Nicholas Graham van AOL is het de grootste aankoop sinds de aankoop van Advertsing.com ter waarde van 435 miljoen dollar (cash) in juni 2004.

AOL houdt de theorie aan dat de consument vooral keuze wil hebben. Dus ondanks dat AOL vorige maand een samenwerking met Google aankondigde (inclusief video integratie), gaan ze zelfstandig door met acquisities van bedrijven die enerzijds extra service leveren aan het AOL pakket en anderzijds overlappen met Google diensten.

Inmiddels overlappen de diensten van AOL de volgende diensten van Google: (Video-) Search, Mail, Map(quest), Messenger, Toolbar, Voip, Shoppingguide en Pictures. Voor Yahoo! was de overlap van diensten een belangrijke reden om zich terug te trekken in de overnamestrijd en zelfstandig verder te gaan met onder andere Flickr, TiVo en Del.icio.us.

Het ging een tijd slecht met AOL door een afname in het aantal dial-up internetabonnementen. Echter is het afgelopen jaar het aantal breedband abonnementen zo sterk toegenomen dat het inmiddels weer erg goed gaat met AOL (bron: AOL). Voor deze breedband abonnees bieden zij extra diensten zoals TV programma’s, muziek en video. De hele wereld heeft daar vorig jaar een sterk staaltje van gezien tijdens de wereldwijde Live8 Concerten.

Door samen te werken met AOL zal Google makkelijker toegang krijgen tot de Amerikaanse consument. Zowel MSN, AOL en Yahoo! bieden hun producten aan direct bij aankoop van een nieuwe internetverbinding van een derde partij (bijvoorbeeld Verizon of Time Warner Cable). Bij AOL krijg je ook alle services direct voorgeschoteld bij aansluiting van een nieuwe AOL verbinding. Google hoopt er schijnbaar op dat, of deze gebruikers alle services weigeren en alsnog kiezen voor een compleet Google pack of dat de gebruikers de Google diensten additioneel gaan gebruiken.

Persoonlijk geloof ik niet zo in die theorie. Om over te gaan op een additionele service moet de dienst beter of goedkoper zijn of het voordeel bieden dat ik met meer personen makkelijker in contact kan komen (driewerf niet het geval). Ik heb dan ook meer vertrouwen in de strategie van Yahoo!.

Het wachten is nog op de strijd tussen MSN Vista en de Google Sun alliantie die vermoedelijk dit jaar zal losbarsten.


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Bas, ben het met je eens en geloof ook meer in de strategie van Yahoo! Echter, Yahoo! blijft een beetje hangen in de VS en een aantal Aziatische landen. Wanneer richten ze zich nu eens op de Europese en dan met name de Nederlandse markt?

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.