ANWB is de weg kwijt

ANWB is de weg kwijt

ANWB is de weg kwijtDe ANWB, met ruim 4 miljoen leden, is al jaren de grootste en meest solide vereniging van Nederland. Maar vanaf vorig jaar lijkt ANWB de weg kwijt te zijn. In 2004 verloor de ANWB maar liefst 114.000 leden, een dieptepunt in de 122-jarige geschiedenis van de vereniging. Voor dit jaar verwacht men dat dit aantal zelfs nog hoger zal liggen. Wat en waar ging het fout met de ANWB?

Verkeerde investeringen zoals in ANWB tankstations of navigatiesysteem voor smartphones, genaamd Enginyoy? Arrogantie bij de komst van concurrent Routemobiel? De meest recente misstap van de ANWB, dat volgens een vertrouwelijk rapport al jaren verzwijgt dat ruim 400.000 leden dubbel verzekerd zijn voor hulp bij pech onderweg, zal er zeker niet aan bijdragen dat het tij keert.

Wat de oorzaak ook mag zijn, duidelijk is dat de ANWB het afgelopen jaar een flinke deuk in haar imago heeft gekregen en dat er sprake is van een merkbreuk.


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Stond er nou echt "wie niet neukt krijgt geen kind" als mediaquote boven deze log? Ik heb ze wel eens subtieler gezien, zeg!

  geplaatst op
 • Ik moet die random quotemachine toch nodig eens gaan aanpassen (is helemaal van slag). Er zijn er deze week al meer geweest die er over hebben geklaagd.

  geplaatst op
 • Op de website van de ANWB zelf is er erg weinig over te vinden over de affaire. Sinds vandaag is er wel nieuws over dubbeldekkingen, maar over de aanleiding wordt geheel gezwegen.

  Nergens ook maar iets te vinden over het feit dat er doelbewust (?) iets is verzwegen. En ook de persinfo biedt niets nieuws sinds juli 2005.

  Vind je het vreemd dat je leden verliest....

  geplaatst op
 • I resigned from the ANWB when I discovered I was doubly insured. I notice that involved sending a letter to ANWB...no way to do this on the web. And that stupid magazine....ugghhh. They need a wake-up call, like some serious competition. Their lock-in attempts are crazy. Back to bicycles for ANWB?

  geplaatst op
 • Ik snap niet dat er zo'n ophef over het dubbel verzekerd zijn is. Als je zelf je verzekeringspolisvoorwaarden leest of dit even met je verzekeringsmaatschappij overlegd dan weet je toch waarvoor je gedekt bent? Eigen verantwoording heet dat en even opletten. Ik ben trouwens geen ANWB lid meer....

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.