Anticonceptiewebsite trekt veel bezoekers

18 mei 2004, 16:10

Sinds de komst van de website anticonceptiepil.nl hebben al meer dan 230.000 vrouwen daarop een anticonceptietest gedaan. Voor 29 procent van de vrouwen is de pil het meest ideale conceptiemiddel. De anticonceptie-ring scoort de tweede plaats. Dat zegt woordvoerder Wendy Louwen dinsdag. In maart hebben meer dan 120.000 mensen de website bezocht.

Geneesmiddelenproducent Organon Nederland en Stichting Anticonceptie Nederland hebben de anticonceptietest ontwikkeld. De test houdt behalve het voorkomen van zwangerschap ook rekening met levensstijl.

De reden voor het starten van deze campagne heeft ermee te maken dat veel vrouwen nog steeds op zoek zijn naar de meest ideale manier van anticonceptie. Ook het afschaffen van vergoeding voor anticonceptie in het ziekenfonds speelt mee. Er is veel gedaan om bekendheid te krijgen voor de website.

Bron: ANP

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!