ANP: geen actie tegen Nieuwsoverzicht.net

8 juli 2003, 20:22

Persbureau ANP ziet af van juridische stappen tegen Nieuwsoverzicht.net. Eerder nog stelde ANP dat deze site de auteursrechten schendt.

In mei stelde het ANP dat Nieuwsoverzicht.net inbreuk maakt op zijn auteursrechten, maar Bart Kappenburg van de site dacht hier anders over en hield zijn poot stijf. ?Ik ben blij dat ANP nu inziet dat het geen poot heeft om op te staan?, zegt Kappenburg tegen Webwereld. ?Misschien was het gewoon pure dreiging. Ik denk dat ANP dacht door dreigen mij te kunnen laten stoppen. Maar dat soort valse beschuldigingen laat ik niet over mijn kant gaan.? Kappenburg voelt zich ook gesterkt door een gerechtelijke uitspraak in een soortgelijke zaak.

Nieuwsoverzicht.net is vergelijkbaar met Kranten.com en biedt van diverse sites de actuele headlines in een gerubriceerd overzicht. In 2000 spande de PCM-bladen al een rechtszaak aan tegen Kranten.com. Dit omdat de uitgever vond dat Kranten.com niet mocht deeplinken. Maar de rechtbank oordeelde dat Kranten.com geen onrechtmatige daad verrichtte.

Bron:

http://www.adformatie.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!