Amazon tevreden over feestmaand

3 januari 2003, 11:19

Amazon.com had het de afgelopen feestmaand drukker dan ooit. De Amerikaanse webwinkel heeft tussen 1 november en 23 december 2002, de achtste feestmaand sinds haar bestaan, wereldwijd meer dan 56 miljoen bestellingen verstuurd. Op maandag 9 december werd er een recordaantal van 1,7 miljoen bestellingen geplaatst. Dat komt neer op 20 bestellingen per seconde.

Dit jaar waren ? naast verschillende boeken en CD?s ? vooral de video?s en DVD?s van The Lord of the Rings en Star Wars Episode II populair. Verder lagen er veel DVD-spelers, digitale camera?s en mobiele telefoons onder de kerstboom in 2002.

De zwarte cijfers gloren voor Amazon. Topman Jeff Bezos voorspelde onlangs dat als zijn bedrijf in december een goede omzet zou draaien, Amazon voor het eerst een jaar met winst zou kunnen afsluiten. In het derde kwartaal van zijn boekjaar bedroeg het verlies nog 35,1 miljoen dollar. De vergelijkbare periode een jaar eerder sloot ‘s werelds grootste onlinewarenhuis nog af met een verlies van 169,9 miljoen dollar.

Bron:

http://www.automatiseringsgids.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!