Amazon tevreden over feestmaand

Amazon tevreden over feestmaand

Amazon.com had het de afgelopen feestmaand drukker dan ooit. De Amerikaanse webwinkel heeft tussen 1 november en 23 december 2002, de achtste feestmaand sinds haar bestaan, wereldwijd meer dan 56 miljoen bestellingen verstuurd. Op maandag 9 december werd er een recordaantal van 1,7 miljoen bestellingen geplaatst. Dat komt neer op 20 bestellingen per seconde.

Dit jaar waren ? naast verschillende boeken en CD?s ? vooral de video?s en DVD?s van The Lord of the Rings en Star Wars Episode II populair. Verder lagen er veel DVD-spelers, digitale camera?s en mobiele telefoons onder de kerstboom in 2002.

De zwarte cijfers gloren voor Amazon. Topman Jeff Bezos voorspelde onlangs dat als zijn bedrijf in december een goede omzet zou draaien, Amazon voor het eerst een jaar met winst zou kunnen afsluiten. In het derde kwartaal van zijn boekjaar bedroeg het verlies nog 35,1 miljoen dollar. De vergelijkbare periode een jaar eerder sloot ‘s werelds grootste onlinewarenhuis nog af met een verlies van 169,9 miljoen dollar.

Bron:
http://www.automatiseringsgids.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.