Amazon gaat slim om met verzendkosten

Amazon gaat slim om met verzendkosten
,

Amazon.com, dat gisteren fraaie resultaten over Q2 bekend heeft gemaakt, heeft laten doorschemeren dat het Amazon Prime programma vooralsnog erg succesvol lijkt. Amazon Prime laat klanten de verzendkosten voor een jaar afkopen voor $79, ongeacht het aankoopbedrag.

Het Prime programma is in februari 2005 van start gegaan. CFO Tom Szkutak beweert zelfs dat het terugbrengen van de verzendkosten voor klanten de belangrijkste driver is voor de sterkste groei in 4 jaar die Amazon heeft meegemaakt. Klanten blijken hierdoor met name in meer verschillende productcategorieen te gaan kopen, zoals consumer-electronics, home, health & personal care. Hoewel dit niet expliciet wordt genoemd is het aannemelijk dat klanten die gebruik maken van Prime ook vaker en/of meer zullen bestellen bij Amazon.

Wat het Prime programma aan de kosten-kant betekent wordt niet genoemd, behalve dat het ‘expensive for the company’ is.

In Nederland geeft ruim een op de drie online shoppers aan de hoge verzendkosten als een nadeel van online winkelen te zien, zo blijkt uit de laatste Thuiswinkel Marktmonitor. Amazon laat zien dat slim omgaan met een van de belangrijkste drempels van online shopping zorgt voor toename van de omzet. 


Geplaatst in

DelenEr zijn 7 reacties op dit artikel

 • Bummer: "This program is limited to certain products sold by Amazon.com on www.amazon.com that are shipped to continental United States addresses, excluding Alaska, Hawaii, P.O. boxes, APO/FPO and U.S. territories, possessions and protectorates."

  geplaatst op
 • www.play.com gaat nog iets slimmer om met de verzendkosten: die zijn er namelijk niet.

  Wel zijn de kosten van de producten soms iets duurder dan op Amazon. Gezien de verzending vanuit de UK plaatsvindt ook geen gedonder met invoerrechten.

  geplaatst op
 • edit: "zijn de kosten hoger" bedoelde ik natuurlijk :)

  geplaatst op
 • En Play.com heeft een blitse mailing!

  geplaatst op
 • Ik snap iets niet "Amazon gaat slim om met verzendkosten" is toch tegenstrijdig met "expensive for the company". Of mis ik iets.

  geplaatst op
 • Ik kan me voorstellen dat de marge per transactie voor klanten die aan dit programma meedoen lager is, maar dat het overall zorgt voor een sterkere toename van het resultaat. Shops als Amazon moeten het hebben van volume, en Prime zal er in ieder geval voor zorgen dat de omzet per klant toeneemt.

  geplaatst op
 • lijkt er op dat ze hogere omzet en marge draaien, maar lager marge%

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.