Amazon gaat slim om met verzendkosten

27 juli 2005, 06:02

Amazon.com, dat gisteren fraaie resultaten over Q2 bekend heeft gemaakt, heeft laten doorschemeren dat het Amazon Prime programma vooralsnog erg succesvol lijkt. Amazon Prime laat klanten de verzendkosten voor een jaar afkopen voor $79, ongeacht het aankoopbedrag.

Het Prime programma is in februari 2005 van start gegaan. CFO Tom Szkutak beweert zelfs dat het terugbrengen van de verzendkosten voor klanten de belangrijkste driver is voor de sterkste groei in 4 jaar die Amazon heeft meegemaakt. Klanten blijken hierdoor met name in meer verschillende productcategorieen te gaan kopen, zoals consumer-electronics, home, health & personal care. Hoewel dit niet expliciet wordt genoemd is het aannemelijk dat klanten die gebruik maken van Prime ook vaker en/of meer zullen bestellen bij Amazon.

Wat het Prime programma aan de kosten-kant betekent wordt niet genoemd, behalve dat het ‘expensive for the company’ is.

In Nederland geeft ruim een op de drie online shoppers aan de hoge verzendkosten als een nadeel van online winkelen te zien, zo blijkt uit de laatste Thuiswinkel Marktmonitor. Amazon laat zien dat slim omgaan met een van de belangrijkste drempels van online shopping zorgt voor toename van de omzet.

Werkzaam bij TNS Singapore als Senior Manager Interactive op het gebied van (nieuwe) media en emerging technologies. Met name gespecialiseerd in het toepassen van nieuwe onderzoeksmethoden en -technieken.

Categorie
Tags

5 Reacties

  CemYildiz

  edit: “zijn de kosten hoger” bedoelde ik natuurlijk 🙂


  27 juli 2005 om 11:09
  punkey

  En Play.com heeft een blitse mailing!


  27 juli 2005 om 11:12
  yvo

  Ik snap iets niet “Amazon gaat slim om met verzendkosten” is toch tegenstrijdig met “expensive for the company”. Of mis ik iets.


  27 juli 2005 om 11:42
  Bernice

  Ik kan me voorstellen dat de marge per transactie voor klanten die aan dit programma meedoen lager is, maar dat het overall zorgt voor een sterkere toename van het resultaat. Shops als Amazon moeten het hebben van volume, en Prime zal er in ieder geval voor zorgen dat de omzet per klant toeneemt.


  27 juli 2005 om 12:06
  gijs

  lijkt er op dat ze hogere omzet en marge draaien, maar lager marge%


  27 juli 2005 om 17:06

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!