AllTheWeb (FAST) nu ook in handen van Overture

AllTheWeb (FAST) nu ook in handen van Overture

De teloorgang van zelfstandige zoekmachines gaat door. Na AltaVista komt nu ook de zoektechnologie van AllTheWeb (Fast) in handen van Overture.

CEO John Larvik mailde in een haastig geschreven berichtje aan Voelspriet blij te zijn met Overture, maar gaf wel aan dat het nog weken gaat duren voordat de deal officieel is.

Tot nu toe stond AlltheWeb bekend als een prima aanvulling op andere zoekbronnen. De Noorse firma ververst de database vrijwel elke dag; Google doet dat met het gros van de websites maar 1 keer per maand. Nieuwe sites worden daardoor sneller gevonden in AlltheWeb dan in Google.
 
Overture zet bedrijven en instellingen tegen betaling hoog in het antwoordenlijstje. Hun zoekresultaten zijn daardoor niet bijster betrouwbaar.  Adverteerders staan voorop bij Overture. De kans is serieus dat ook All The Web de indexering van objectieve zoekresultaten overboord gooit en gesponsorde links tot diep in de database stopt.

Bron:
http://www.spriet.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.