Allochtonen internetten meer dan Nederlanders

8 september 2004, 03:38

Per week besteden Turken, Marokkanen, Surinamers en Antillianen tussen de 20 en 45 jaar oud, gemiddeld 7,8 uur aan internet. Dat is een uur meer dan Nederlanders in dezelfde leeftijdsgroep doen. Dit maakte het bureau Foquz Etnomarketing vorige week donderdag bekend.

Het onderzoeksbureau ondervroeg in het eerste halfjaar van 2004, 1075 allochtonen over hun internetgebruik. Daaruit bleek ook dat Antillianen het meest de digitale snelweg bezoeken. Zij zitten 9,9 uur per week online. Turken surfen het minst, namelijk 6,5 uur per week. Turken en Marokkanen hebben minder toegang tot het internet dan Surinamers en Antillianen.

Internetsites en webportals die zich speciaal richten op allochtonen, zijn maar onder een kleine groep populair. Het Surinaamse waterkant.net wordt wekelijks door 16,3 procent van alle Surinamers bezocht, marokko.nl trekt 11,3 procent van de Marokkaanse internetgebruikers en naar curacao.pagina.nl surft 8,1 procent van de Antillianen. Het computerbezit onder allochtonen is 66,7 procent en blijft achter bij de rest van de bevolking. 77,1 Procent van de Nederlanders heeft een pc.

Bron:

http://www.parool.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

1 Reactie

    diex

    zet er dan meteen boven: buitenlanders internetten meer dan nederlanders.


    8 september 2004 om 10:06

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!