Al meer dan 110.000 .eu namen aangevraagd

Al meer dan 110.000 .eu namen aangevraagd

Gisterochtend om 11.00 uur is de registratie van .eu domeinnamen van start gegaan. Vandaag om 11.45 uur stond de teller al op 110.083 aanvragen bij EURid, de stichting die de aanvragen gaat behandelen! Alleen houders van merknamen en overheden kunnen aanvragen indienen. Vanaf 7 februari 2006 kan ieder bedrijf dat. Opvallend is wel de lijst met de meest populaire namen:

1. sex.eu (227)
2. hotel.eu (118)
3. travel.eu (94)
4. jobs.eu (91)
5. hotels.eu (90)
6. casino (80)
7. poker (76)
8. business (74)
9. golf (72)
enz…

Knappe jongen die bij een van deze namen kan aantonen dat hij daar recht op heeft! Wat ik niet begrijp is dat de geaccrediteerde ‘Registrars’ al deze bij voorbaat kansloze aanvragen hebben ingediend? Overigens is volgens Webwereld het Nederlands kerkgenootschap Rehoboth een van de aanvragers voor de naam sex.eu. Apart dat EURid dat soort gegevens vrijgeeft in dit stadium.


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Wat helemaal lekker is dat al deze pre-registraties rond de 100 euro kunnen kosten, ongeacht of het domein wordt toegekend.

  geplaatst op
 • De Volle Evangelie Gemeente Rehoboth in Eersel heeft een vergeefse poging gedaan om de domeinnaam sex.eu te bemachtigen. Uit gegevens van uitgever Eurid blijkt dat het kerkgenootschap de aanvraag een paar seconden te laat heeft ingediend.

  De kerk betaalde enkele honderden euro's om de term sex als merk te registreren, bevestigde bestuurslid C. Vermeulen maandag. Het was de bedoeling op het veelgevraagde domein uit te leggen ,,hoe geweldig seks is op de manier zoals God het heeft bedoeld'', aldus Vermeulen.

  Bron: BNR

  geplaatst op
 • Je kunt aantonen dat je er "recht op hebt" indien je in bezit bent van diverse andere europese domeinen met dezelfde naam.

  Bijvoorbeeld. Als je http://www.zorgverzekering.ch en http://www.zorgverzekering.dk en http://www.zorgverzekering.lu hebt dan maak je aanspraak op zorgverzekering.eu.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.