Al meer dan 110.000 .eu namen aangevraagd

8 december 2005, 14:10

Gisterochtend om 11.00 uur is de registratie van .eu domeinnamen van start gegaan. Vandaag om 11.45 uur stond de teller al op 110.083 aanvragen bij EURid, de stichting die de aanvragen gaat behandelen! Alleen houders van merknamen en overheden kunnen aanvragen indienen. Vanaf 7 februari 2006 kan ieder bedrijf dat. Opvallend is wel de lijst met de meest populaire namen:

1. sex.eu (227)

2. hotel.eu (118)

3. travel.eu (94)

4. jobs.eu (91)

5. hotels.eu (90)

6. casino (80)

7. poker (76)

8. business (74)

9. golf (72)

enz…

Knappe jongen die bij een van deze namen kan aantonen dat hij daar recht op heeft! Wat ik niet begrijp is dat de geaccrediteerde ‘Registrars’ al deze bij voorbaat kansloze aanvragen hebben ingediend? Overigens is volgens Webwereld het Nederlands kerkgenootschap Rehoboth een van de aanvragers voor de naam sex.eu. Apart dat EURid dat soort gegevens vrijgeeft in dit stadium.

Robert de Boer
eigenaar bij Lead Today

Robert de Boer is oprichter van Lead Today (voorheen New Kitd), een bureau voor online leadgeneratie. Lead Today heeft één doel: leads genereren op uw website. Veel mensen bezoeken en verlaten een website zonder er iets te doen of achter te laten. Lead Today pakt dit probleem aan. Een mix van techniek, vormgeving, content en redactie verandert anonieme websitebezoekers in gekwalificeerde leads. Met onze modulaire aanpak kunt u leadgeneratie stap voor stap integreren in uw bestaande website of een compleet nieuwe website bouwen. Robert de Boer studeerde Bedrijfskundige Informatica en vulde deze opleiding aan met de Post HBO CRM opleiding (Beeckestijn Business School). Eerder werkte hij voor bureau's als Lectric, E-Village en Branddoctors. In 2006 werd hij onderscheiden met de DeMeter Award 2006, een vakprijs voor 'aanstormend marketingtalent'. Hij is tevens bestuurslid bij DeMeter, met innovatie als portefeuille, en was een van de initiefnemers van Resultblog, hét weblog over direct-marketing.

Categorie
Tags

1 Reactie

    Peter Bonjernoor

    Wat helemaal lekker is dat al deze pre-registraties rond de 100 euro kunnen kosten, ongeacht of het domein wordt toegekend.


    9 december 2005 om 08:55

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!