Afkickklinieken zien toename Internetverslaving

5 oktober 2003, 07:15

Afkickkliniek The Priory in Londen heeft de laatste maanden een nieuwe trend gesignaleerd in de verslavingswereld: de technologieverslaving. ?We hebben in de laatste achttien maanden een enorme groei gezien van pati?nten met dwangmatig gedrag, zoals sms-en en surfen op internet?, zegt het hoofd van de verslavingsafdeling dr Mark Collins in The Sunday Times.

De arts, die normaal te maken heeft met drugs-, drank-, gok- en seksverslaafden, zegt dat sommige pati?nten tot zeven uur per dag bezig zijn met het versturen van boodschappen per de mobiele telefoon. Een klant heeft daar zelfs een RSI-aandoening aan over gehouden.

?We verkeren nu in een situatie waar mensen neerkijken op alcohol- en coca?neverslaafden, maar dan wel zelf vijf uur lang een internet-chatroom bezoeken?, beschrijft Collins de technologieverslaving.

(Bron: Nu.nl)

Werkzaam bij TNS Singapore als Senior Manager Interactive op het gebied van (nieuwe) media en emerging technologies. Met name gespecialiseerd in het toepassen van nieuwe onderzoeksmethoden en -technieken.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!