[Advertorial] Ondernemer, denk aan je autokosten

26 november 2012, 14:45

Nuon en Alfa Accountants en Adviseurs ondersteunen zzp’ers en ondernemers

Nederland telt ruim 700.000 zzp’ers en dit aantal groeit snel. Door de complexe regelgeving laten zij geregeld belastingvoordelen liggen. Daarom ondersteunen Nuon en Alfa Accountants en Adviseurs in de komende maanden ondernemers met praktische tips, onder meer via 5 korte video's.

Deze week gaat het over de kosten voor een auto. Hoe slim is het om als zzp'er een auto van de zaak te gebruiken? En is het niet slimmer om je auto privé te rijden en de zakelijke kilometers af te trekken?

Ontdek in onderstaande video hoe u geld kunt besparen op uw autokosten. Of doe gelijk de belastingcheck om te kijken hoe u nog meer voordeel kunt behalen.

Redactie
Hoofdredactie bij Marketingfacts

De postings op de site worden door de redactie beoordeeld en ingepland en als we er tijd voor vinden, schrijven we zelf een artikel. Als redactie zijn we ook verantwoordelijk voor de samenstelling van het NIMA Marketingfacts Jaarboek en we treden ook geregeld op als moderator of presentator bij events met vakgenoten. In het colofon vind je onze contactgegevens.

Categorie
Tags

2 Reacties

  D. Hulsebosch

  Ik snap echt niet dat deze video wordt geplaatst. Er klopt helemaal niks van wat in de video wordt verteld, en dan ben ik nog geen eens accountant.

  Ten eerst houdt deze meneer geen rekening met de afschrijving van de auto die zakelijk gezien als kosten mogen worden verrekend met de winst (mag prive niet). Daarnaast mag je alle BTW aftrekken (bij aanschaf auto, benzine, onderhoud, banden enz), bij prive.

  Daarnaast is er nog een regel dat de fiscale bijtelling nooit hoger mag zijn dan de kosten van de auto, zodat je nooit teveel zou betalen dan wanneer je de auto prive zou rijden.

  Dus zakelijk rijden kan nooit veel duurder zijn, vaak in veel gevallen zelfs goedkoper en zeker gemakkelijker want je hoeft niks geen kilometers bij te houden.

  Zijn hier ook accountants actief die kunnen beamen dat dit klopt en dat de video nergens op slaat?


  24 november 2012 om 08:20
  D. Hulsebosch

  Nog even een keer de video bekeken. Zegt die ook nog dat ondernemers vaak niet weten dat ze bijtelling moeten betalen? Wat denken ze wel niet bij die alfa accountants….


  24 november 2012 om 08:40

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!